Hodnocení: Restaurace Atrium je součástí stejnojmenného obchodního komplexu v centru Prostějova. Vstup do sklepních prostor není z nejatraktivnějších, ale samotný interiér prvotní negativní dojem rychle smazává. Členitý prostor se vyznačuje množstvím separé koutů, zajišťujících vysoký stupeň soukromí. Zaklenuté stropy, stěny kombinující neomítnuté zdivo a klasické bílé omítky se zajímavými litinovými intarziemi, masivní dřevěné stoly a židle, to vše vytváří poměrně nadstandardní a příjemnou atmosféru s dotekem starých rytířských tradic. Obsluha je milá a pozorná. Mají veskrze domácký přístup, a i když se nějaké ty prohřešky najdou, rychle jim je odpustíte. Restaurant je poloprázdný, takže jejich starostlivost o mé blaho funguje a nedrhne to. Z vinného lístku vybírám ryzlink rýnský pozdní sběr 2015 z vinařského domu pana Hrušky. Delikátní kyselinka citrusových plodů, bohatost, plnost a harmonie chuti definuje toto mnoha cenami ověnčené víno. Z poměrně rozsáhlého jídelního lístku vybírám carpaccio s parmezánem a bylinkovou bagetkou jako předkrm a biftek s křepelčími vejci a bramborovými dukátky jako hlavní chod. Carpaccio se prezentuje zajímavým a neortodoxním provedením, kdy plátek hovězího překrývá rukolové hnízdo, k tomu je bylinkové pesto a opečená bagetka. Skvělý nápad i provedení, snad jen ty kousky pomeranče jsou trochu mimo mísu. Ale na druhou stranu proč ne? Hlavní chod se prezentuje o dost střízlivější úpravou, a to je možná i škoda. Samotná prezentace, v čele s křepelčími vejci, je fajn, ale pokrm skomírá na nenaplněných očekáváních. Člověk se prostě těší na něco exkluzivního a dostane jen standard řetězce zájezdního pohostinství. Určitě by se z tohoto jídla dalo vytěžit mnohem více. I přes uvedené výhrady, je celek chutný a funguje velmi dobře. Jako dezert je mi nabídnuta panna cotta a je jedním slovem fantastická. Opět vidím rezervy v servírování. Malý talířek jí nesluší. Dát ji na pořádný talíř s nějakou zajímavou aranží, tak prostě nemá chybu. Espresso Julius Meindl je skvělé. Digestiv v podobě rumu Diplomatico snad ani nemůže zklamat, takže Atrium opouštím dobře naladěn a spokojen.
Datum návštěvy: 13.4.2017

Menu
Předkrm: Carpaccio s parmazánem, bylinková bagetka
Hl.chod: Biftek s křepelčími vejci, bramborové dukátky
Zákusek: Panna cotta se šlehačkou
Nápoje: Víno Hruška Ryzlink rýnský pozdní sběr 2015
Nápoje: Minerální voda Toma natura jemně perlivá
Nápoje: Rum Diplomatico Exclusiva Reserva
Nápoje: Káva espresso lungo Julius Meinl
Žádné komentáře:
Okomentovat