PROSTĚJOVSKÝ ŠNYT

Kontaktní údaje: Prostějovský Šnyt, Josefa Lady 15, Prostějov, mailto: info@snytpv.cz, web: www.snytpv.cz

Hodnocení: Prostějovský Šnyt se nachází na okraji sídliště Hloučela v místní části Krasice v samostatně stojícím domku. Představuje koncept pivovaru Lobkowitz, zaměřující se především na kvalitu piva a jeho podávání. Provozovny jsou dnes po celé republice a jsou programově nekuřácké. Při řešení interiérů je kladen důraz na jednoduchost a vzdušnost. Hodně se pracuje se dřevem. Podnik v Prostějově není výjimkou. Kromě stolů, židlí a baru je ze dřeva i podlaha a ostění od země až po strop. Druhé patro pak umožňuje buď rozšíření kapacity přízemí, nebo je možné ho vyčlenit pro uzavřené skupiny a oslavy, jako je tomu například při mé návštěvě. Obsluha funguje svižně a bez problémů zvládá v podstatě plně obsazenou restauraci. Jen jejich přístup je malinko odtažitý a chladný. Z víkendové nabídky vybírám krémovou česnečku zdobenou pestem z medvědího česneku a pečeného candáta na přepuštěném másle s mačkanými bramborami a hráškovým pyré. Polévka je dobrá, jen je na ní až příliš vidět, že je to hotovka, která navíc není dostatečně ohřátá. Ani s candátem se v kuchyni moc nepárali a nechat ho na plotně o něco déle by mu rozhodně neuškodilo. Chuťově je v pořádku, stejně jako brambory a pyré, prostě mu jen chybí něco, co by mě chytlo za jazyk. K pití mám čepovaného jihlavského 11° Ježka, který má dobrou míru, pěnu, vychlazení i chuť. Na závěr dávám espresso lungo Montecelio, které je mi servírováno v plné parádě a je dobré. Prostějovský Šnyt nijak nevybočuje z rámce běžných restaurací podobného typu, mám jen pocit, že mu chybí atmosféra, jak v kuchyni, tak na place.

Datum návštěvy: 14.4.2017

Menu
Polévka: Krémová česnečka zdobená pestem z medvědího česneku
Hl.chod: Pečený candát na přepuštěném másle, hráškové pyré s mátou, mačkaný brambor
Nápoje: Pivo čepované Ježek 11°
Nápoje: Káva espresso lungo Montecelio




Žádné komentáře:

Okomentovat