LE GRAND - GRANDHOTEL BRNO

Kontaktní údaje: Le Grand-Grandhotel Brno, Benešova 605/18, Brno, mailto: reservation@grandhotelbrno.cz, web: www.grandhotelbrno.cz

Hodnocení: Poloha restaurace v samém centru města u hlavního vlakového nádraží snad ani nemůže být vhodnější, přesto je v době mé návštěvy úplně prázdná. A toto se nezmění po celý večer. Je to zarážející o to více, že se jedná o restauraci s velice pěkným interiérem, která je navíc součástí hotelového komplexu. Očekával bych tedy minimálně hotelové hosty na večerní posezení, ale nikdo není ani v restauraci, ani v sousedním loby baru. Jsem tak jediný návštěvník, o kterého se celý večer obsluha stará. To je také možná důvod jejího lehce laxnějšího přístupu, ale naštěstí jen v detailech (jako například dolévání vína je ponecháno zcela na hostovi). Za už poněkud hrubší nedostatek považuji neznalost nabídky vín, kdy jsem byl vehementně přesvědčován o tom, že zahraniční vína jsou všechna růžová, a to i přesto, že u konkrétních položek je přímo napsáno „red wine“, resp. „white wine“. Ostatně nabídka vín je na poměry restaurace mezinárodního hotelu dost slabá. Já nakonec vybral Zweigeltrebe pozdní sběr 2009 z vinařství Réva Rakvice, které bylo sice lehké a ovocné, ale chuťově málo výrazné a obyčejné. Jídlo bylo servírováno v poměrně jednoduchých úpravách, ale v naprostém pořádku. Na úvod kachní játra restovaná s portským vínem a s bylinkovou bagetkou. Jako hlavní chod pak hovězí flank steak s česnekovým dipem, rukolovým salátem a bramborovými lupínky. Oboje bylo výborné. Na závěr teplý jablečno-hruškový závin s vanilkovou omáčkou. Lahodný, nepříliš sladký, chuťově vyvážený. Espresso servírované s kapucínkem v plastu je v této cenové kategorii menší faux pas, ale káva jako taková byla výtečná. Celkový dojem je tak někde na půl cesty mezi dobrým a skvělým. Rozhodně by se našlo pár věcí, které vylepšit, aby se naplno využil potenciál nádherného prostředí této zelené zahrady v centru města.

Datum návštěvy: 27.6.2014

Menu
Předkrm: Kachní játra restovaná s portským vínem
Hl.chod: Hovězí flank steak s česnekovým dipem, bramborové lupínky
Zákusek: Teplý jablečno-hruškový závin s vanilkou
Nápoje: Víno Zweigeltrebe, Rakvice, pozdní sběr
Nápoje: Nealko minerální voda Mattoni
Nápoje: Káva Espresso



Žádné komentáře:

Okomentovat