ZÁMECKÁ SÝPKA

Kontaktní údaje: Zámecká sýpka, Dvorská 6a, Blansko, mailto: info@sypkablansko.cz, web: www.sypkablansko.cz

Hodnocení: Zámecká sýpka je situována mimo centrum města Blanska nad zámeckým parkem. Samostatně stojící budova s vlastním parkovištěm funguje i jako hotel, pivotéka a součástí areálu je také bowlingová herna. Restaurace v podobě „Rytířského sálu“ je v přízemí budovy a honosí se zrekonstruovanými pruskými klenbami a nádherným uměleckým lustrem. Interiér je moderní a jednoduchý, nepřeplácaný spoustou dekorací, ale jen tu a tam doplněný například o dřevěnou tramvaj, rytířské brnění nebo krásné dřevěné šachovnice. I ve slunném dni je však poměrně tmavý, za což mohou nevelké okna, neomítnuté cihly stropních kleneb a v neposlední řadě i samotný nábytek. Obsluha je pohotová, všímavá a sympatická. Decentní uniformy přispívají k dobrému pocitu z jejich dokonalé péče. Začínám grilovanými rajčaty plněnými kozím sýrem s rukolovým salátkem, bazalkou a opečenou bagetkou. Krásná úprava na talíři koresponduje s vyváženou harmonickou chutí, kde se jedna položka krásně doplňuje s ostatními. Jako předkrm milé, lehké a příjemné. Hlavní chod zajišťují bylinkové špalíčky z vepřové panenky v kabátku z anglické slaniny přelité omáčkou z divokých brusinek. Jako přílohu jsem zvolil opečené brambory ve slupce, které jsou servírovány samostatně. Na talíři to vypadá opět nádherně. Maso je spíše sušší, ale ve spojení s anglickou slaninou funguje na výbornou. Brusinková omáčka je terno, které zvedá laťku o stupínek výš. Brambory jsou výtečné. Jediné, co se nepovedlo, jsou očesané snítky tymiánu zakomponované do špalíčků. Klidně bych je oželel a nechal pouze samostatné lístky. Na závěr využívám nabídky šéfkuchaře na piškotové mascarpone s jahodami a vanilkovou polevou. Jedná se o jemný, lahodný a krásně vyvážený dezert, který je spolu s výborným cappuccinem Julius Meinl opravdu povedenou tečkou za skvělým obědovým menu. Zámecká sýpka kulinářskému umění v Blansku rozhodně ostudu nedělá a stojí určitě za to se tady zastavit.

Datum návštěvy: 21.6.2015

Menu
Předkrm: Grilovaná rajčata plněná kozím sýrem, zdobená bazalkou a s opečenou bagetkou
Hl.chod: Bylinkové špalíčky z vepřové panenky v kabátku z anglické slaniny s omáčkou z divokých brusinek
Zákusek: Piškotové mascarpone s jahodami a vanilkovou polevou
Nápoje: Nealkoholické pivo Birell polotmavé
Nápoje: Káva capuccino Julius Meinl





Žádné komentáře:

Okomentovat