Hodnocení: Restaurant Angus je součástí nového mohutného obchodního multiplexu Galerie Přerov, v němž okupuje část prvního patra hned vedle provozoven rychlého občerstvení. Interiér je příjemný a moderní. Prostoru je dost, takže si nikdo z hostů na stísněnost či ztrátu soukromí asi stěžovat nebude, a to ani přesto, že se vlastně jedná o jednoduchý open space koncept. Funguje to a člověk se tu cítí hned jako doma. Měrou nemalou k tomu přispívají i obsluhující dámy. Usměvavé, ochotné, milé a pohotové. K pití objednávám čepovaného Zubra Gold 11°, který je výborně vychlazený, má správnou míru i bohatou pěnu. Chuť je harmonická a vyvážená. Večerní menu otevírá klasika klasik hovězí carpaccio s rukolou, parmezánem, kapary, lanýžovým olejem a rozehřátou pletýnkou. Hodnocení se dá odbýt jediným slovem: dokonalé. Žádné krkolomné experimenty se tady nedějí, sází se na jednoduchost a vyváženost. Každé ingredience je tak akorát, aby podpořila výsledný dojem. Smyslovou exkluzivitu zajišťují plátky z mladého Angus býčka. Ne nadarmo se restaurant jmenuje po tomto plemeni. A jízda pokračuje ve stejném tempu i duchu. Z nabídky steaků totiž vybírám ten s označením „Diamond“. Jedná se o vyzrálou květovou špičku z grilu, doplněnou portskou omáčkou, mladými fazolkami a americkými bramborami. Krásná sofistikovaná úprava předznamenává fantastický gourmetský zážitek. Skvěle připravené maso, lahodná omáčka, k tomu fazolky, kousky slaninky a výborné ameriky a prostě není co řešit. Užívám si to na maximum. Jako dezert je mi nabídnut malinový dort, já k němu přidávám ještě espresso lungo značky illy a digestiv v podobě třiadvacetiletého rumu Zacapa Extra Old. Stejně jako u předchozích chodů i u těchto položek si není nač stěžovat. Snad jen servírování rumu ve skle na whisky a s ledem je tak trochu střelbou mimo terč. Přesto hodnotím Angus restaurant vysoko. Pěkné prostředí, skvělá obsluha, výborné jídlo, co víc si přát.
Datum návštěvy: 5.5.2017

Menu
Předkrm: Hovězí carpaccio s rukolou, hoblinkami parmezánu, kapary, lanýžovým olejem a pletýnkou
Hl.chod: Diamond steak z mladého Angus býčka na grilu s portskou omáčkou a fazolkami, americké brambory
Zákusek: Malinový dort
Nápoje: Pivo čepované světlé Zubr Gold 11°
Nápoje: Rum Zacapa XO 23años
Nápoje: Káva espresso lungo illy
Žádné komentáře:
Okomentovat