Hodnocení: Restaurace Fontána je součástí čtyřhvězdičkového wellness hotelu Jana v Přerově. Prostorová dispozice podniku je roztříštěná do několika sekcí a způsobuje silnou dezorientaci. Člověk při příchodu zmateně tápe mezi jednotlivými místnostmi a zákoutími, přičemž za chvíli už ani netuší kde je vpředu, vzadu, či vlevo, vpravo. Číslované stoly a švédský bufet znásobují nejistotu a rozpaky. Jakmile ale člověk pronikne do tajů interiéru, může si pobyt tady dosyta užít. Pravdou však také je, že některé stoly by tu snad ani nemusely být, protože koukat do barového zázemí a dřevěné stěny náladu skutečně nepozvedne. Zvláště pokud podniku přiznáme aspiraci do těch nejvyšších gastronomických tříd. Bez ohledu na výše uvedené, prostředí je pěkné, zajímavé a inspirující, ale také trochu uhlazené a šablonovité. K dobrému pocitu jistě přispívá distingovaná hudební kulisa. Personál ovšem působí až neskutečně ospale a nejistě, na place je není skoro vidět. Třikrát se mě přijdou zeptat na objednávku, víno se na stole objevuje až po 15-20 minutách od usednutí a pocit nekonečného čekání tu má člověk vlastně neustále a na všechno. Nemám nic proti slow-food konceptu, ale tady už nabývá až iracionální formy. Z jídelního lístku vybírám capresse salát jako předkrm, filet z candáta s grilovanou zeleninou, pečeným česnekem a vařeným bramborem jako hlavní chod, domácí jablkový závin s vanilkovou zmrzlinou, šlehačkou a čokoládou jako dezert a k tomu bílé suché víno odrůdy Sauvignon z moravského vinařství VineTree v ročníku 2015. Víno zaujme vůní bezu a příjemnou, vyváženou chutí s dlouhým závěrem. Úvodní salát je výborný. Jednoduchá, chtělo by se říci klasická, úprava funguje znamenitě. Zvláště když je podpořena skvělým ochucením a vybalancováním všech ingrediencí. Hlavní chod vypadá na talíři doslova nádherně. Delikátní a jedinečná chuť, ruku v ruce s famózní kombinací ryby a grilované zeleniny, povyšují tento chod na zážitek, který se užívám na maximum. A nejinak je tomu i se závěrečným jablečným závinem. Prostě a jednoduše se mu nedá vytknout absolutně nic. Lahodný, výborný a nezapomenutelný, takový je dezert à la Fontána. Káva illy už jen potvrzuje vysoký status místní kuchyně. Nicméně mě zaráží, že v restauraci této kategorie se setkávám s kapucínkem v plastu. Ale koneckonců proč ne? Jaké celkové hodnocení tedy přisoudit restauraci Fontána? Přiznávám, že jsem hodně na rozpacích. Na jedné straně je tu skvostná kuchyně té nejvyšší třídy, na druhé straně se nemohu zbavit podivných, a ne zrovna příjemných, pocitů z obsluhy a nekonečných čekacích dob. Tak asi plichta v úrovni lepšího nadstandardu. Věčná škoda…
Datum návštěvy: 6.5.2017

Menu
Předkrm: Capresee z mozzarelly, prokládané rajčátky s bazalkou, olivovým olejem a toustem
Hl.chod: Filet z candáta s grilovanou zeleninou, pečeným česnekem a vařeným bramborem maštěným máslem
Zákusek: Domácí jablkový závin s vanilkovou zmrzlinou, šlehačkou a čokoládou
Nápoje: Víno VineTree Sauvignon, pozdní sběr 2015
Nápoje: Minerální voda Toma Natura neperlivá
Nápoje: Káva espresso lungo illy
Žádné komentáře:
Okomentovat