Hodnocení: Restaurant Michalov se nachází uprostřed stejnojmenného městského parku v Přerově. Jeho poloha ho více než co jiného pasuje do role výletní restaurace. Tomu také odpovídá otevírací doba. Přestože na webových stránkách restaurace i jinde je uvedeno, že je otevřeno až do 21:00, skutečnost je taková, že zavírají už o 4 hodiny dříve. Normálně tak činí jen v zimním období, ale letos holt v parku Michalov zima zdá se ještě neskončila. Musel jsem tak plán na večerní posezení změnit na obědové zastaveníčko. Interiér je pozoruhodný tím, že salónek je větší a dekorativnější jak sám hlavní prostor restaurantu. Ladění do světlých pastelových barev je v souladu s celkovým konceptem a nasává prvky a atmosféru bezprostředního okolí. Obsluha se potýká s absencí pomocného personálu, a tak působí hodně uchvátaným dojmem. Zdá se, že vypomáhají i v kuchyni, což se samozřejmě odráží i na celkové úrovni služeb. Nicméně se snaží minimalizovat škody a jsou milí a velmi ochotní. Pro svůj nedělní oběd využívám víkendové nabídky, která se v mém případě skládá z gulášové polévky a velmi zajímavé kombinace kuřecího prsíčka Supreme Sous Vide, restovaného kus-kusu a středomořské zeleniny. Polévka ještě kdovíjak neohromí, ale je dobrá a dokonce i lehce pikantní. Ovšem trefou do černého, ať už se jedná o úpravu na talíři či o chuť, je ono zmíněné kuře s kus-kusem. Vypadá opravdu velmi interesantně, přestože je to jednoduchost sama. A stejné je to i s chutí. Celek se jeví jako komplikovaná záležitost, ale pracuje s prazákladními a docela běžnými tóny a vjemy. Na mě to zabírá a užívám si to. Espresso na závěr v kavárenském servírování je výborné. Restaurant Michalov asi není tím nej podnikem v Přerově, ale určitě si zaslouží pozornost.
Datum návštěvy: 7.5.2017

Menu
Polévka: Gulášová
Hl.chod: Kuřecí prsíčko Supreme Sous Vide s restovaným kus-kusem se středomořskou zeleninou
Nápoje: Minerální voda Mattoni jemná
Nápoje: Káva espresso Portioli
Žádné komentáře:
Okomentovat