AL FARO

Kontaktní údaje: Al Faro, Pribinova 8/A, Bratislava, mailto: alfaro@alfaro.sk, web: www.sassy.sk

Hodnocení: Italský restaurant Al Faro se nachází v budově zrekonstruovaného přístavního skladu, kterýžto byl společně se sousedícím areálem proměněn v obrovské multikulturní centrum Eurovea. Dá se jednoduše říct, že Al Faro je jedním z dlouhé řady podniků, které se tady sešly jeden vedle druhého jako navlečené korálky na šňůrce, lemující tok majestátní řeky Dunaj. Někdy je dokonce obtížné rozhodnout, kdy jeden podnik končí a druhý začíná, zvláště teď v období letních teras a zahrádek. Nicméně Al Faro se svým rohovým půdorysem a v květinách zakutou terasou si návštěvník s ostatními jen tak nesplete. Interiér působí na první pohled hodně luxusním dojmem, ale je toho dosahováno jen šikovným použitím vhodných prostředků, která sami o sobě jsou v podstatě jednoduché a prosté. Své dělá i práce s přirozeným světlem a vzdušnost prostoru. Třešničkou na dortu jsou gigantické osvětlovací tělesa a otevřená přípravna jídel. Personál je tak trochu studeně profesionální, na jejich službách se těžko dá najít nějaká chybička, přesto z nich člověk cítí odstup a odtažitost, jež má za následek až sníženou všímavost. O nějakých tipech a doporučeních ani nemluvě. Přestože se jedná o poněkud dražší restauraci, je ve všední den docela slušně zaplněna. Většinou se sice jedná a obchodní manažerské obědy, ale najdou se i výjimky v podobě dámské jízdy nebo rodinky s dětmi. Ze zajímavého jídelního lístku vybírám rozlévané víno od Albina Rocca odrůdy Chardonnay, italskou rajskou polévku s mascarpone tady jako Zuppa di pomodoro al mascarpone a limetkového lososa na kokosovém oleji s cuketovým quinoa aneb Turnedos di salmone con olio di cocco noc quinoa zucchini. Víno je extraktivní, výrazné a jiskřivé. Polévka se blýskne zajímavými akcenty, které vyhladí mascarpone krém do snového vjemu. A až s lososem přijde lehké vystřízlivění. Chybí mu totiž šťáva, a to doslova a do písmene. Ryba ji nemá a quinoa, byť vylepšená cuketou, také ne. Celek je suchý a jakoby bez výrazu. Není se od čeho odrazit, ani si v tom nedokážu najít pro sebe nějakou tóninu, s kterou bych se ztotožnil. Jako barbar proto přidávám balsamiko a strouhaný parmezán a lituji promarněné šance. Závěr je ve znamení ledové kávy se zmrzlinou, neboť venku panují tropy a tahle modifikace mi přijde jako to pravé ořechové. Je výborná a bez výhrad, jen to servírování v takto drahé restauraci bych si dokázal představit i lepší. Suma sumárum: Al Faro se předvedlo jako zajímavý podnik, jehož návštěvu jsem si s drobnými výhradami opravdu užil.

Datum návštěvy: 18.7.2017

Menu
Polévka: Zuppa di pomodoro al mascarpone
Hl.chod: Turnedos di salmone con olio di cocco noc quinoa zucchini
Nápoje: Víno rozlévané Albino Rocca Chardonnay Langhe
Nápoje: Ledová káva se zmrzlinou Bristol




Žádné komentáře:

Okomentovat