Hodnocení: Království steaků s názvem D.Steakhouse se nachází v 1. patře budovy označované jako Kogo House přímo v centru historického Starého Města v Bratislavě. Společně s restaurací sídlící v přízemí sdílejí část Hviezdoslavova náměstí pro horko těžko vzájemně odlišitelné letní zahrádky. Vstup do restaurantu po točitém schodišti, ústícímu do jakéhosi rádoby přijímacího salónu, není z nejpovedenějších a člověk si spíš než v restauraci I. kategorie připadá, jakoby vpadl do jejího zázemí. Samotný interiér tohoto steakového království už samozřejmě tento prvotní nepříznivý dojem okamžitě smazává, i když ani tady se jistému faux pas nevyhnuli. Co okamžitě uchvátí a zaujme je barevný prosvětlený strop s podobenstvím zvěrokruhu v jedné a gigantická nástěnná vinotéka ve druhé polovině restaurantu. Ovšem fáčový jelen s jakýmsi stříbrným jmelím místo paroží, navíc téměř v životní velikosti, to je obludnost jako hrom a pasuje sem asi jako had do mraveniště. Založení stolů je bez skla, což bych si v podniku této kategorie představoval jako samozřejmost. Obsluha je doslova a do písmene uhrančivá a funguje vysoce profesionálně, na druhou stranu chlad a lehká jakoby povýšenost až s náznakem arogance mi není tak úplně příjemná. Do steakhousu jde člověk na steak, takže volba hlavního chodu je jasná a dolaďuji k ní jen detaily v podobě grilované zeleniny a pepřové omáčky. Váhám u předkrmu a u nabídky vín. Protože láhev vína bych asi nezvládl, obracím se k nabídce rozlévaných vín. Vybírám ohnivě rudé španělské cuvée Barbazul Huerta del Albalá, které je neuvěřitelně plné s množstvím ovocných polotónů a s krásnou dlouhou harmonickou dochutí. Jako předkrm mi pak nesou chobotnicové carpaccio s uzenou solí a koktejlovými rajčátky. Na talíři to vypadá zajímavě a stejné je to i s chutí. Jako startér funguje toto provedení na výbornou. Hlavním a očekávaným hřebem večera je však samozřejmě steak, tady ve variantě sedmitýdenního prozrálého strip masa ze slovenského strakatého plemene Simmental. Vše je servírováno samostatně: maso na jednom talíři, zelenina na druhém a omáčka v omáčníku. Když dám pak jednotlivé položky dohromady, poprvé zakrojím a ochutnám, vše se krásně spojí do extatického a opojného zážitku. Ostatně ještě aby ne za tu cenu, která je v přepočtu na české koruny astronomická. Dezert v podání mangového crème brûlée s exotickým ovocem už jen potvrzuje vysoký standard místní kuchyně. Espresso mi sice naservírovali bez smetany, protože jsem si o ni neřekl, ale i tak chválím. Takže vyhodit jelena, zlidštit personál a příště to bude na sto procent.
Datum návštěvy: 18.7.2017

Menu
Předkrm: Chobotnicové carpaccio s uzenou solí Maldon
Hl.chod: NY strip Simmental steak s grilovanou zeleninou a omáčkou se zeleným pepřem
Zákusek: Mangové crème brûlée s exotickým ovocem
Nápoje: Víno rozlévané Barbazul Huerta del Albalá Cuvée
Nápoje: Minerální voda Budiš jemně perlivá
Nápoje: Káva espresso lungo
Žádné komentáře:
Okomentovat