U VYCHOPŇŮ

Kontaktní údaje: U Vychopňů, Jasenice 596, Vsetín, mailto: hotel@uvychopnu.com, web: www.uvychopnu.com

Hodnocení: Restaurace a hotel U Vychopňů se nachází ve Vsetíně v místní části Jasenice. Z centra města je to sem zhruba 4km, takže docela slušná procházka. Nebo se sem dá dostat kromě auta i prostředky městské hromadné dopravy, ovšem je nutné počítat s nepříliš vysokou frekvencí spojů, zvláště pak o víkendech. Samostatně stojící dvoupatrový domek je dispozičně řešen skutečně bohatýrským způsobem: kromě dvou letních teras a zahrady s dětským hřištěm jsou tu pivnice, jídelna a salónek. Všechny části dýchají prostorem a světlem. Citlivou rukou designéra je zde vytvořena působivá atmosféra s ozvěnami selských venkovských stavení, aniž by to působilo přespříliš uměle nebo kýčovitě. Obsluha, oděná v dobových krojích, je příjemná a milá, nicméně působí trochu zakřiknutým dojmem. To se pak projevuje i v drobných prohřešcích, jako když se mě u steaku nezeptají na stupeň propečení a dvakrát se přijdou zeptat, o jak velkou porci masa mám vlastně zájem. Není to nic dramatického, přesto to malinko snižuje jejich profesionalitu. Protože jsem přijel autem, musím oželet nabídku vinného lístku a k pití si objednávám nealkoholické pivo Lobkowicz. Pak už je čas na předkrm. Vybírám gratinovaný kozí sýr s tyrolským špekem a vlašskými ořechy se salátkem z rajčat a rukoly. Pokrm se prezentuje velmi pěknou úpravou na podlouhlém talíři. Chuť je výrazná a zapamatovatelná. Skvěle funguje kombinace zahřátého sýra a tyrolského špeku. Kontrast, který toto spojení nabízí, nenechá pravděpodobně nikoho chladným a nezaujatým. Mě toto jídlo opravdu baví. Pro hlavní chod volím flap steak s omáčkou z červeného vína, doplněný grilovanou zeleninou. Už když mi jídlo přistává na stole, pasu se na něm očima. Vypadá to tak nádherně, že se mi okamžitě sbíhají sliny. První zakrojení a přichází i první extáze. Tohle je skvostné představení místní kuchyně v tom nejpreciznějším provedení. Smekám klobouk a užívám si to od prvního až do posledního sousta. Díky za ty dary. Závěrečný chod má podobu italského tiramisu a i tady nemohu jinak než chválit. A má poklona patří i kávě z dílny Julius Meinl, servírované v plném kavárenském podání v krásné červené keramice. Restaurant U Vychopňů je jednoznačně výborná volba pro každého, kdo se zajímá o dobré jídlo. Já mohu tento podnik jedině doporučit, stojí za návštěvu.

Datum návštěvy: 19.8.2017

Menu
Předkrm: Gratinovaný kozí sýr s tyrolským špekem a vlašskými ořechy se salátkem z rajčat a rukoly
Hl.chod: Flap steak s omáčkou z červeného vína a grilovanou zeleninou
Zákusek: Tiramisu
Nápoje: Pivo čepované nealkoholické Lobkowicz
Nápoje: Káva espresso se smetanou Julius Meinl





Žádné komentáře:

Okomentovat