FABRIKA HOTEL

Kontaktní údaje: Hotel Fabrika, Školní 511, Humpolec, mailto: restaurace@fabrikahotel.cz, web: www.fabrikahotel.cz

Hodnocení: Designový čtyřhvězdičkový hotel Fabrika se nachází na jednom z vedlejších náměstíček ve městě Humpolci jen pár kroků z centra města. Na první pohled upoutá svým moderním architektonickým řešením a technologickým provedením. Ne náhodou se hotel pyšní hned několika cenami v kategoriích stavba roku, nejlepší investice a hotel. Restaurace v přízemí nezůstává o nic pozadu a nabízí elegantní vzdušný interiér a příjemnou atmosféru. Personál je milý a usměvavý, bez velkých zádrhelů a problémů zvládá obsloužit i velkou skupinu hostů. Jejich přístup je uvolněný, noblesní a vysoce sofistikovaný. Nějaké ty drobné profesní chybičky se sice najdou, ale nic, co by zavdávalo podnět ke stížnostem nebo rušilo celkový pohodový dojem. Obědové menu startuje uzený losos s medovo-hořčicovou omáčkou a tousty. K němu mám rozlévané bílé víno Veltlínské zelené. Oboje výborné. Losos si s omáčkou rozumí náramně dobře a i víno k předkrmu pasuje, jako by ho vybíral sommeliér. Povedený začátek. Následuje grilovaný trip tip steak z uruguayského býčka s lehce pikantní peperonátou, portobello houbami a grilovanou zeleninou. Ve vinné skleničce se objevuje Modrý Portugal. Oproti předchůdci je lehce zemitější a kulatější. Barva, aroma i chuť jsou velmi dobré, nicméně snoubení s jídlem už není takové terno jako u předkrmu. Steak, doplněný jen grilovanou zeleninou a houbami, vystupuje výrazně do popředí a nebýt dobře udělaný, byla by to katastrofa. Naštěstí tady je vše v pořádku, jak po stránce vzhledu, tak i chuti. Maso je nádherně měkoučké a šťavnaté, radost pohledět i na jazyku poválet. Závěr má podobu sametového a nezapomenutelného crème brûlée a výborného silného espressa značky illy. Myslím si, že hledat jinde v Humpolci lepší gourmetský zážitek než v hotelu Fabrika, je jen ztrátou času.

Datum návštěvy: 12.9.2017

Menu
Předkrm: Uzený losos s medovo-hořčicovou omáčkou
Hl.chod: Trip tip steak z uruguayského býčka, lehce pikantní peperonáta, portobello houby a grilovaná zelenina
Zákusek: Crème brûlée
Nápoje: Víno rozlévané Veltlínské zelené
Nápoje: Víno rozlévané Modrý Portugal
Nápoje: Minerální voda Mattoni jemná
Nápoje: Káva espresso lungo se smetanou illy





Žádné komentáře:

Okomentovat