ASTRA

Kontaktní údaje: Astra, E.Beneše 1970/19, Svitavy, mailto: astra.sy@seznam.cz, web: www.restauraceastra.cz

Hodnocení: Restaurace Astra se nachází naproti autobusovému nádraží ve Svitavách. Snad díky tomu se zde dá bez problémů zaparkovat auto a do centra města je to jen pár kroků. K dispozici je zastřešená letní terasa a pivnice se samostatným vchodem. Interiér podniku působí moderním dojmem. Jednoduchý styl s červeným laděním působí příjemně a útulně. Zajímavým prvkem je dělící roleta uprostřed restaurantu a upoutají i vestavěná akvária v boční stěně. Nemohu nezmínit i mimo vlastní restauraci umístěné turniketové toalety, na které se host dostane až po zadání kódu, získaného od obsluhy. Ta je příjemná a rychlá, což člověk ocení v plně obsazeném restaurantu, na druhou stranu ale bohužel postrádají některé základní profesní návyky. Své obědové dostaveníčko začínám hovězím vývarem s masem a nudlemi. I když nejsem kdovíjakým vyznavačem tohoto druhu polévek, v tomto případě oceňuji vyváženou silnou chuť a poměr ingrediencí. Masových drobků a nudlí je prostě tak akorát. Hlavním chodem jsou medailonky z panenské svíčkové přelité přírodní šťávou s vůní česneku. K tomu mám opékané brambory a zeleninovou oblohu. Úprava na talíři nic moc, jedná se o takový ten standard vysokokapacitní vývařovny bez jakéhokoli nápadu. Chuťově je to podobné, jídlo neurazí ani nenadchne. Ne že by bylo vysloveně špatné, ale prostě tady není nic, co by zaujalo, překvapilo nebo snad ohromilo. Člověk se projí k plnému žaludku a vlastně to ani nepostřehne, po odchodu z restaurace už si ani nevzpomene, cože to vlastně měl k obědu. To závěrečné espresso z dílny Julius Meinl naopak musím pochválit a udělit mu jedničku s hvězdičkou. Prezentuje se plným kavárenským servírováním, silnou a opojnou chutí. Svitavská Astra sází na lidovost, nízké ceny, klasickou českou kuchyni a pěkné prostředí. Jednoznačně jim to vychází, neboť už dlouho jsem nezažil restauraci zaplněnou do posledního místečka. Za mě je to však jen lepší průměr.

Datum návštěvy: 28.9.2017

Menu
Polévka: Hovězí vývar s masem a nudlemi
Hl.chod: Medailonky z panenské svíčkové přelité přírodní šťávou s vůní česneku, opékané brambory
Nápoje: Nealkoholické pivo Birell
Nápoje: Káva espresso se smetanou Julius Meinl




Žádné komentáře:

Okomentovat