LEGENDA STEAKHOUSE

Kontaktní údaje: Steakhouse Legenda, nám.Práce 2512, Zlín, mailto: info@legendazlin.cz, web: www.legendazlin.cz

Hodnocení: Stylovou hospůdku v irském stylu pojmenovanou Legenda je možné najít v přízemí čtyřhvězdičkového kongresového hotelu Moskva ve Zlíně. Sama sebe charakterizuje jako steak house, který chce svým hostům přinášet masa té nejvyšší kvality, ať už se jedná o hovězí steaky, burgery, vepřová žebra nebo kuřecí křídla. Interiér s klasickými dřevěnými boxy a nábytkem v duchu těch nejklasičtějších anglických pubů je svérázný a osobitý, včetně originální a nefalšované patiny. I jakási ponurá atmosféra venkovských blat, zahalených do mlhy tady prolézá skrz trámy a vytváří prostředí jako stvořené pro láhev pravé whisky. Samozřejmě i sem dosahuje moderní svět svým rušivým vlivem, a tak televize se sportovním kanálem nebo produkce komerčního rádia, je nutné zlo, bez kterého se zřejmě ani Legenda neobejde. Obsluha je milá a příjemná, jen její reakční doba je poněkud zdlouhavá. Působí dojmem, jako by chvílemi úplně ztráceli přehled o svých hostech, takže o nějaké bezprostřednosti a pozornosti nemůže být ani řeč. Na všechno se prostě čeká a čeká a čeká. Musím jim ale na druhou stranu přiznat, že když už se člověk dočká, není si na co stěžovat. Snad jen úsměvů by mohlo být více. I přes pivní kulturu u všech ostatních stolů, já hned na úvod objednávám láhev francouzského červeného vína z Delas Freres Côtes-du-Rhône s názvem Saint Esprit ročník 2014. Sytě granátová barva, harmonická a elegantní vůně a konečně plná chuť černého a červeného bobulového ovoce s nádechem hořké čokolády, přinášejí více než pozitivní dojem z tohoto produktu. Na stolní desce o chvíli později už přistává předkrm v podobě grilovaného hermelínu na ledovém salátku s brusinkami a opečenými tousty. Úprava na talíři trpí snahou dát hostu maximum možného, a tak se lehce míjí účinkem. Salátu by klidně mohlo být o polovinu méně a vypadalo by to určitě lépe. Chuťově je jinak vše v pořádku, byť kombinace brusinek s ledovým salátem je hodně originální. Pro hlavní chod vybírám rump steak se smetanovou omáčkou se zeleným pepřem a jako přílohu grilovanou zeleninu. Všechny ingredience dostávám separovaně na samostatných talířích. Maso je pořádně vysoký špalek a kuchaři se bohužel nepodařilo ho řádně propéct. První zakrojení na okraji svou růžově-hnědou strukturou sice ještě budí nadšení, ale čím víc se propracovávám ke středu, tím víc se maso stává syrovějším a houževnatějším. Dokonce i se steakovým zubatým nožem mám ve vrcholných okamžicích problém maso naporcovat, o rozmělnění do poživatelné formy ani nemluvě. Chuťový projev steaku je díky tomu v troskách. Velká škoda a promarněná šance, neboť jak zelenina, tak omáčka jsou fantastické. Závěrečné espresso v prajednoduchém servírování sice není žádný zázrak, ale pohroma to také není. Celkový dojem z Legendy je dvojaký. Ve čtyřhvězdičkovém hotelu bych očekával vycizelované služby, prostředí na mezinárodní úrovni a jídlo jako z partesu, tady ovšem mají u všech parametrů ještě značné rezervy.

Datum návštěvy: 20.1.2018

Menu
Předkrm: Grilovaný hermelín na ledovém salátku s brusinkami, opečený toust
Hl.chod: Rump steak se smetanovou omáčkou se zeleným pepřem a grilovanou zeleninou
Nápoje: Víno Delas Freres St.Esprit Côtes-du-Rhône 2014
Nápoje: Minerální voda Toma Natura jemně perlivá
Nápoje: Káva espresso s mlékem



Žádné komentáře:

Okomentovat