AL CAPONE

Kontaktní údaje: Al Capone, Hrnčířská 573/6, Brno, mailto: info@pizzaalcapone.cz, web: www.pizzaalcapone.cz

Hodnocení: Kdysi vyhlášená brněnská pizzerie Al Capone se nachází v přízemí obchodně-bytového komplexu Sfinx na ulici Hrnčířská v Brně. Interiér v moderním designu je světlý, vzdušný a otevřený. Kombinace šedých nástěnných intarzií, světlého dřevěného nábytku a černých křesel je střízlivá a příjemná. Zimní zahrada nenásilně rozšiřuje kapacitu restaurantu a současně působí tak trochu jako výkladní skříň podniku. V létě je na dlaždicovém patiu k dispozici ještě letní zahrádka. Otevřená přípravna pizzy, kde hosté mohou sledovat, jak se právě ten jejich kousek připravuje, je už dnes v podnicích této kategorie běžným standardem. Na druhou stranu je to však občas také zdroj ne právě libých pachů, které se snadno šíří do prostoru restaurace. Ryze mužská obsluha je uvolněná a žoviální. Servítky si neberou a jejich přístup je taková ta hrubozrnná prostonárodní směs bez skrupulí či rozpaků. Hlasitá výměna názorů mezi kuchyní a personálem na place, jakož i kouřová pauza před dveřmi podniku jsou zřejmě ta nejvýraznější negativa jejich servisu. K pití si objednávám minerální vodu a rozlévané bílé víno odrůdy Ryzlink rýnský. Víno má hodně zemitý podtón a lehce podivnou dochuť a musím se trochu snažit, abych jej přijal. Jídelní složku mé návštěvy v Al Capone obstarává Caprese salát s opečenými tousty a pizza Primavera. Mozzarella s rajčaty, bazalkou a salátovou kompozicí se vyznačuje jednoduchostí a bezvýrazností. Je to mozaika položek, naskládaných na talíř, pokapaná olivovým olejem a předkládaná zákazníkům. Není tu nic, co by zaujalo: ochucení v podstatě žádné, tousty jsou silně nasáklé olejem a jediné, co bych snad vyzvedl je rozmanitost salátových listů. Pizza Primavera, poskládaná z mozzarelly, čerstvých rajčat, italské slaniny, grilovaných kuřecích kousků a rukoly, je naproti tomu vynikající. Krásně vláčné a bohaté základové těsto s tomatovým sugem je odrazovým můstkem pro dokonalé představení, které si užívám, až mi za ušima praská. Závěrečná espresso ve zjednodušeném kavárenském servírování od značky Pellini má plnou a výraznou chuť, takže nejsou z mé strany žádné výhrady. Celkově hodnotím pizzerii Al Capone jako solidní podnik, ve kterém pizzu opravdu umějí na jedničku s hvězdičkou, ovšem se zbytkem, ať už budu mluvit o jídle či atmosféře, už to taková sláva není a určitě je hodně co zlepšovat.

Datum návštěvy:30.1.2018

Menu
Předkrm: Caprese: čerstvá rajčata prokládaná mozzarellou a čerstvou bazalkou s bylinkovými bagetkami
Hl.chod: Pizza Primavera: tomato, mozzarella, čerstvá rajčata, italská slanina, grilované kuřecí kousky, rukola
Nápoje: Víno rozlévané Ryzlink rýnský
Nápoje: Minerální voda Bonaqua jemná
Nápoje: Káva espresso lungo s mlékem Pellini




Žádné komentáře:

Okomentovat