Hodnocení: Sunset Restaurant, nacházející se v nejvyšším tedy 9. patře budovy IBC v Brně, se pyšní jedním z nejpůsobivějších výhledů ve městě. Především v létě, kdy je v provozu letní terasa, to tady dýchá neopakovatelnou atmosférou. Každopádně i zimní období má co nabídnout, zvláště když na střechách leží sníh a je jasné nebe. Od mé poslední návštěvy se toho tady mnoho nezměnilo: vzdušný a prostorný interiér si na nic nehraje, ale nabízí příjemné a útulné prostředí stejnou měrou pro všední i slavnostní událost. Decentní hudební kulisa a vysoce profesionální, milý a všímavý personál přispívají každý svým dílem k velmi dobrému pocitu z restaurantu. Přicházím sem na degustační menu včetně snoubených nápojů. Po počáteční nejistotě a lehčích zmatcích, která nabídka je vlastně aktuální, už se vše rozjíždí k mé naprosté spokojenosti. Servis funguje naprosto dokonale a je v něm cítit radost a zájem. Jako první položka se na stole objevuje sklenička lehkého italského prosecca Le Contesse společně s hovězím carpacciem marinovaným v bazalkovém pestu s rukolou, kapary, parmezánem a limetkou. Není co vytknout, není nač si stěžovat. Takhle si představuji dokonalý gourmetský startup. Následuje dýňový krém s linkou smetany, dýňovým olejem a řeřichou, doplněný výběrem z hroznů Chardonnay od pánů Bábíčka a Vacenovského. Krém, zjemněný smetanou, má úžasně hladivou konzistenci a vynikající ochucení. I snoubení s vínem, což u polévek nebývá vždy obvyklé, funguje na sto procent. A to už je čas na teplý předkrm, jehož úlohu na sebe vzalo jednoduché risotto se sušenými rajčaty, cuketou a parmezánem. Ve skleničce se pro tentokrát objevuje Pinot Blanc z kolekce Reisten Classic a opět je všechno tak, jak má být. Ingrediencí je tak akorát a struktura rýže je vynikající. Víno je sušší než jeho předchůdci a krásně drží tón s jídlem. Nicméně zlatý hřeb večera přichází až s hlavním chodem, a tím je jelení hřbet „Wellington“ plněný houbovou směsí a bylinkami, navíc ještě zabalený v sušené šunce. Přílohu obstarává batátové pyré s ořechovým sirupem a vinnou omáčkou. Snoubeným vínem je Modrý Portugal pozdní sběr z vinařského domu Radocha. V tomto případě se skutečně jedná o ódu na radost jak po stránce vzhledu, tak i chuťově. Krásně jemné maso, skvostná nádivka, originální obal, parádní pyré i omáčka povyšují toto jídlo na zážitek, kterému se hned tak něco nevyrovná. Klidně bych si to dal v rámci menu ještě jednou. Skutečně nezapomenutelné!!! Závěrečné zkonejšení má podobu vanilkového crème brûlée s borůvkami, espressa Manuel a digestivního dvojboje, tvořeného rumem Black Jamaica XO a Diplomatico Reserva Exclusiva 12yo. A že je to závěr jak se patří asi netřeba ani dodávat. Je to výborná tečka famózního kulinářského představení made in Sunset. Rád jsem se sem vrátil… a rád přijdu znovu.
Datum návštěvy: 7.2.2018

Menu
Předkrm: Hovězí carpaccio marinované v bazalkovém pestu, rukola, kapary, parmezán, limetka
Předkrm: Risotto se sušenými rajčaty, cuketou a parmezánem
Polévka: Dýňový krém, linka smetany, dýňový olej, řeřicha
Hl.chod: Jelení hřbet „Wellington“ plněný houbami, batátové pyré s ořechovým sirupem a vinnou omáčkou
Zákusek: Vanilkové crème brûlée s borůvkami
Nápoje: Víno rozlévané Le Contesse Prosecco
Nápoje: Víno rozlévané Bábíček&Vacenovský Chardonnay 2014
Nápoje: Víno rozlévané Reisten Classic Pinot Blanc 2016
Nápoje: Víno rozlévané Radocha Modrý Portugal pozdní sběr 2016
Nápoje: Kohoutková voda
Nápoje: Rum Black Jamaica XO
Nápoje: Rum Diplomatico Reserva Exclusiva 12yo
Nápoje: Káva espresso lungo s mlékem Manuel
Aktualizace: Restaurace mimo provoz, podnik ukončil činnost!!!
Žádné komentáře:
Okomentovat