Hodnocení: Hotel Abácie se nachází na okraji Valašského Meziříčí na výpadovce směr Bystřice pod Hostýnem. Hotelová restaurace se snaží nabídnout svým hostům moderní trendy současné gastronomie. Interiér je jednoduchý a stylový bez nějakých extravagancí. K mání je salónek, zimní i letní zahrada a bezproblémové parkování. V pátek večer je restaurant v podstatě prázdný a jsem jediný host, který má status externisty, tedy člověka, který není ubytován v hotelu. Ryze pánská obsluha má sice profesionální návyky, ale co je to platné, když je na place není moc vidět. Možná je to záměr, aby si hosté užili soukromí, ale působí to spíš kontraproduktivně. Svou návštěvu tady začínám vínem. S ohledem na zvolené menu objednávám červené Chianti Classico z Castello di Verrazzano ročník 2015. Jedná se o plné a v chuti bohaté víno. Úlohy předkrmu se zhostili šneci na burgundský způsob. Záležitost pro fajnšmekry, ale za sebe v tom nevidím zase až takovou exkluzivitu, která by mi vzala vítr z plachet. Takže ano, je to dobré, ale nemohu říci, že je to nějak výrazně výjimečné. To vyzrálá hovězí svíčková z českého chovu s pepřovou omáčkou a grilovanou zeleninou je jednoznačně top. Maso je nádherné na povrchu i na řezu. Pepřová omáčka s koňakem je vysoce exkluzivní a grilovaná zelenina rozhodně body neztrácí. Celek, stojící a padající s kvalitou masa, si v tomto případě zaslouží jednoznačné absolutorium. Je to zážitek par excellence. Dezert z denní nabídky má podobu cheesecakeu s jahodami. Je malinko chuťově uniformní, ale pořád hrubý nadstandard. Espresso je výborné. V Abácii se dá najít příjemný gastronomický zážitek, kterému k absolutní dokonalosti chybí jen málo.
Datum návštěvy: 29.6.2018

Menu
Předkrm: Šneci na burgundský způsob
Hl.chod: Beef Steak, vyzrálá svíčková z českého chovu, pepřová omáčka s koňakem, grilovaná zelenina
Zákusek: Domácí cheesacake s jahodami
Nápoje: Víno Castello di Verrazzano Chainti Classico 2015
Nápoje: Minerální voda Mattoni jemná
Nápoje: Káva espresso lungo se smetanou
Žádné komentáře:
Okomentovat