Hodnocení: Rodinný penzion Na Kraji lesa se nachází na okraji Valašského Meziříčí v části Podlesí a jeho název docela trefně vystihuje skutečnost, že tady už lišky dávají dobrou noc a cesta dál je sjízdná jen s terénním vozem s náhonem na všechny čtyři kola. Nicméně je to tady kouzelné. Celkový dojem kazí jen probíhající stavební práce v bezprostředním sousedství penzionu. Stejnojmenná restaurace s letní terasou je vzdušná a otevřená do prostoru s výhledem do okolních lesů a strání. Vysoké stropy, dřevěné podlahy, mosazné stínítka světel, květované ubrusy, všechno tu hraje dohromady a vytváří neskutečně pohodovou atmosféru. K ní přispává i personál, dobře naladěný a usměvavý. Mladé slečny se míhají po place s kouzlem a šarmem jim vlastním. Rozdávají radost všem okolo a ještě si stíhají plnit své povinnosti. Je podmanivé se na ně jen koukat. Samozřejmě jsem se do tohoto kouta na konci světa dopravil autem, takže pití je jasné: nealkoholický čepovaný Bernard Free. Jako předkrm volím buvolí mozarellu s cherry rajčátky, rukolou a plátky focaccie. Dostává se mi vpravdě královská porce, na předkrm je toho na talíři skutečně hodně. Ale je to výtečně ochucené. Lehký slaně-kyselý tón balsamika si náramně dobře rozumí s hutností sýra, rukola přidává hořkost a rajčátka to celé odlehčují. Paráda. Následuje grilovaná svíčková s chřestem baleným v parmské šunce, doplněná vařenými bramborami se zakysanou smetanou a jarní cibulkou. Na talíři to vypadá velmi pěkně, i když já bych dal spíše přednost pečeným bramborám před těmi vařenými. Ale nic proti. Chuťově je to koncert pro jeden příbor a jedny ústa. Maso má barvu jako podle učebnice a šťávou rozhodně nešetří. K tomu křupavý chřest s decentním tónem parmské šunky a celé to rámuje směs brambor, cibulky a smetany. Vskutku povedená záležitost, která funguje a chutná. Závěrečný dezert má podobu domácího tiramisu s jahodou na vršku a čokoládovým zdobením. I v tomto případě si není na co stěžovat. Dortík se v ústech krásně rozpadá a není ani moc sladký ani těžký. Espresso značky Café Reserva je krásně hořké a prezentuje se hutným aroma. Z kraje lesa odjíždím maximálně spokojen. Líbilo se mi tady, dostalo se mi milé obsluhy a výborného jídla. Více takovýchto krásných míst s tak skvělou gastronomií.
Datum návštěvy: 29.6.2018

Menu
Předkrm: Buvolí mozarella s cherry rajčátky a rukolou
Hl.chod: Grilovaná svíčková, chřest v parmské šunce, vařené brambory, zakysaná smetana, jarní cibulka
Zákusek: Domácí tiramisu s jahodami
Nápoje: Pivo čepované Bernard Free
Nápoje: Káva espresso lungo Café Reserva se smetanou
Žádné komentáře:
Okomentovat