Hodnocení: Stará tkalcovna je součástí brněnského eFi hotelu, který své základy zapustil do země ve čtvrti, obývané sociálně problematickou populací. Přilehlému okolí se mezi obyvateli města neřekne jinak než „brněnský Bronx“ a pohybovat se zde ve večerních hodinách není zrovna nejbezpečnější. Samotný restaurant se pak nachází v suterénních prostorách a má podobu rozsáhlého sklepu z neomítnutých cihel. Díky mohutným trubkám vzduchotechniky a ocelovým podpěrám tady lehce dýchá industriální atmosféra, nicméně člověk se zde cítí pohodlně a útulně. Obsluha je pohodová a vstřícná, zdá se, že pro ně nic není problém. V rámci celé mé návštěvy reagují velmi pohotově a fungují v režimu základního profesního standardu. Začínám skleničkou rozlévaného prosecca, které je velmi dobře vychlazené a krásně jiskřivé, jenom by si zasloužilo o něco lepší a větší skleničku. Poté už je mi nabídnut džbánek vody s citronem a ke slovu se dostává i víno. Vybírám Cabernet Sauvignon pozdní sběr 2017 z čejkovického vinařství pana Jakuba Šamšuly, které má krásnou purpurovou barvu, kořenitou vůni a v chuti se mísí červený rybíz s hořkou čokoládou. Prvního společníka mu dělá sýrová variace na salátku, doplněná o pečivo. Mám tu hermelín, nivu a tvrdý sýr eidamského typu, k tomu salátek a brusinkový dresink. Jednoduché, prosté a jako předkrm funkční, co dodat více. Následuje tomatová polévka s pestem. Je výborná a opravdu velmi chutná. Téhle polévky by se dal sníst kotel a rozhodně by se neomrzela ani by se nepřejedla. Po ní mi na stole přistává roastbeef pomalu pečený v marinádě z dijonské hořčice, pepře a tymiánu, doplněný dijonskou majonézu a pečené brambory. Přiznávám, že úprava na talíři mě nijak za srdce nebere, s chuťovým projevem je to už o mnoho lepší, přesto zůstává za očekáváním. Ne, že by jídlo bylo špatné nebo nechutnalo, ale chybí tomu nějaká přidaná hodnota, díky které by člověk na tento chod hned tak nezapomněl. V provedení, v jakém je servírováno, je to lepší průměr, ale tím to bohužel také končí. Z dezertů je k dispozici jen čokoládový dort, který je hodně hutný a hodně sladký. Nepomůže tomu ani odlehčení v podobě lesních plodů a musím říct, že se s ním v závěru už dost peru. Káva je na druhou stranu hladivá a výborná. Celé posezení zakončuji rumovým digestivem Kraken black spiced. Stará tkalcovna se mi jeví jako solidní podnik, kde vaří poctivě a dobře. Chybí málo k nějakým vyšším úrovním zážitků, ale co není dnes, může být zítra. Držím jim palce.
Datum návštěvy: 11.9.2018

Menu
Předkrm: Variace sýrů na listovém salátku, pečivo
Polévka: Tomatová s pestem
Hl.chod: Roastbeef pomalu pečený v marinádě z hořčice Dijon, mletého pepře a tymiánu, pečené brambory
Zákusek: Čokoládový dort s lesním ovocem
Nápoje: Víno Šamšula Cabernet Sauvignon, pozdní sběr 2017
Nápoje: Kohoutková voda s citronem
Nápoje: Prosecco 321
Nápoje: Rum Kraken Black Spiced
Nápoje: Káva espresso lungo s mlékem Pavin Caffé
Žádné komentáře:
Okomentovat