Hodnocení: Steakhouse Buffalo se nachází v Brně-Pisárkách hned vedle sportovního areálu cyklistických nadšenců Velodromu a moderního hotelu nejvyšší kategorie Holiday Innu. V sousedství jsou ještě další „atrakce“: brněnské výstaviště, volnočasový areál Riviéra, muzeum Anthropos a hotel Voroněž. Kompletní rekonstrukce podniku mu vtiskla osobitý charakter v americkém stylu. Přestože od přestavby už uběhlo několik let, okolí restaurantu stále vypadá jako by stavební práce započaly teprve včera. O nějaké letní zahrádce a podobných bakchanáliích proto nemůže být ani řeči. Naštěstí vnitřních prostor se to netýká, tady už je vše v plné parádě připraveno pro hosty. Interiér svým laděním tak trochu připomíná klasický westernový ranč. Polštáře s designem americké vlajky, dřevo, kamenina, tlumené barvy i decentní osvětlení, to vše přispívá k atmosféře, jako vystřižené z Divokého západu. Obsluha je milá, pozorná a všímavá, nicméně na place ji není moc vidět a občas na sebe nechávají čekat přece jen maličko dlouho. Večer zahajuji objednávkou vína a minerální vody. Dávám důvěru červenému Malbecu OPI z argentinského vinařství Mascota ročník 2016, které je krásně harmonické a není příliš hutné ani těžké. Minerální vody zastupuje značka Römerquelle. Předkrm má podobu nachos s BBQ omáčkou a omáčkou guacamole, servírovaných na tortillové míse. Pro jednoho je jich docela slušná porce, jinak ale je to bezproblémová a jednoduchá jednohubka, kterou je možné uždibovat celý večer bez rozdílu vyznání i barvy pleti. To Argentina steak z vysoké roštěné marinovaný v argentinském koření podávaný s grilovaným kukuřičným klasem, fazolovými lusky, žampiony, sázeným vejcem a rokflórovou omáčkou je docela jiná liga, vyznačující se komplikovanou úpravou a tisícem nejrůznějších chutí a tónů. Chtělo by se až říci, že toho „stylování“ je až zbytečně moc a působí trochu uměle a nepřirozeně. Také propečenost masa neodpovídá zadání: spíše než medium už koketuje s rare úrovní, nicméně mu musím přiznat výborný chuťový projev. Skutečně, odhlédnu-li od všeho toho čančání, je každá jednotlivá položka tohoto pokrmu mimořádně chutná a probouzí neskutečné gejzíry pocitů. Dokonce i americké brambory coby příloha mají tu konzistenci, kterou od nich člověk očekává. Závěrečná káva z dílny Filicori v kavárenském servírování je hutná a sametová s krásně hebkým akcentem. Podobně je na tom i digestiv. Vybírám Royal Danish Navy rum od doktora A.H. Riise a zklamán určitě nejsem, naopak. Americký steakhouse Buffalo má potenciál zařadit se mezi brněnskou gastronomickou špičku. Pokud neusnou na vavřínech a dotáhnou některé detaily, věřím, že k výstavišti budou proudit davy gurmánů a fajnšmekrů v nepřetržité řadě.
Datum návštěvy: 15.8.2019

Menu
Předkrm: Nachos s BBQ omáčkou a omáčkou guacamole
Hl.chod: Argentina steak z vysoké roštěné marinovaný v argentinském koření, americké brambory
Nápoje: Víno Mascota OPI Malbec 2016
Nápoje: Minerální voda perlivá Römerquelle
Nápoje: Rum A.H. Riise Royal Danish Navy
Nápoje: Káva espresso lungo Filicori
Žádné komentáře:
Okomentovat