BRUNO CAFÉ & RESTAURANT

Kontaktní údaje: Bruno Café, Sportovní 559/2a, Brno, mailto: reservations@hotelcosmopolitan.cz, web: www.hotelcosmopolitan.cz

Hodnocení: Bruno Café & Restaurant je součástí čtyřhvězdičkového hotelu Cosmopolitan v Brně. Poloha pro běžného návštěvníka města trochu z ruky, a tak nezbývá než se spolehnout na hotelové hosty a návštěvníky přilehlých sportovních areálů či zábavných programů v Bobycentru. Podle toho také vypadá v pátek večer návštěvnost podniku – pár lidí na zahrádce, jinak pusto a prázdno. V interiéru se člověk setká s kombinací kavárenského a restauračního prostředí. Jedno se prezentuje koženými klubovkami a kulatými stolečky, druhé pak vysokým barovým sezením. Velkoformátové černobílé fotografie s Jean-Paulem Belmondem z filmu Zvíře, kde ztvárnil postavu Bruna Ferrariho, asociují název restaurantu. Obsluha tak trochu lidová, do úrovně čtyřhvězdičkového hotelu mají daleko. I když se snaží, nešvary jako kuřácká pauza nebo odnášení nedopitých nápojů bijí do očí. Začátek večerního posezení otevírá sklenička jiskřivého prosecca. Jediné, co bych vytkl je sklenička pocintaná nápojem. Následující hovězí vývar z volské oháňky s nudlemi a zeleninou je silný, bohatý a dobrý. Hlavní chod má podobu rib eye steaku z hovězí roštěné s grilovaným kukuřičným klasem a rozpečenou bagetou. Přidal jsem si k tomu ještě talíř grilované zeleniny a zvolil úroveň propečení masa medium. Položení steaku na kukuřici z hlediska prvního dojmu není z nejšťastnějších, neboť maso skryje jeden z nejdominantnějších prvků pokrmu a věřím, že by se celkové uspořádání dalo vymyslet mnohem lépe. Samozřejmě je to jen kosmetická výhrada, ale i tak - člověk nakonec stejně musí kukuřičné klasy přemístit do přístupnější pozice, proč to tedy neudělat rovnou, a ještě z toho vytěžit něco na atraktivitě. Chuťově je ovšem všechno tak, jak má být. Maso je na řezu krásně růžové s propečenými okraji, současně šťavnaté. Kukuřice dodává sladký akcent, jednoduchý salátek z rukoly a rajčátek je svěží, grilovaná zelenina pestrá. Ke slovu se nakonec dostane i opečená bageta, kterou jsem měl původně za přebytečný a zbytečný prvek. Funkci závěrečného dezertu na sebe bere jahodový řez z denní nabídky, který kupodivu není příliš sladký, zato je pěkně vláčný a ovoce ho pěkně oživuje. Společníka všem chodům dělalo suché červené André z Habánských vinných sklepů ročník 2015. Prezentovalo se kompotovou vůní a bohatou, kořenitou chutí s dlouhým závěrem. Espresso z dílny Piazza D´Oro je výborné i když je servírováno v té nejjednodušší formě. Bruno Café & Restaurant je především pohodová hotelová kavárna, restaurant je tady takovým přílepkem navíc, a to z pohledu služeb i nabídky. Z tohoto pohledu pak neurazí ani nenadchne.

Datum návštěvy: 11.9.2020

Menu
Polévka: Hovězí vývar z volské oháňky s těstovinami a zeleninou
Hl.chod: Rib eye steak z hovězí roštěné s grilovanou kukuřicí a rozpečenou bagetou, grilovaná zelenina
Zákusek: Jahodový řez
Nápoje: Víno Habánské sklepy André pozdní sběr 2015
Nápoje: Víno rozlévané Prosecco
Nápoje: Minerální voda Mattoni jemná
Nápoje: Káva espresso lungo Piazza D´Oro





Žádné komentáře:

Okomentovat