Hodnocení: Na okraji Prahy v městské části Šeberov se nachází restaurace Di Carlo. Architektonicky zajímavý červený dům v koloniálním stylu v sobě ukrývá příjemný dvoupatrový interiér, osazený dřevěným nábytkem a hodně dominantním akváriem. Ve vnitrobloku je pak v letních měsících k dispozici prostorná terasa. Ani s parkováním auta není nejmenší problém, neboť přímo naproti restauraci je přednostně pro hosty vyhrazené parkoviště. Obsluha velmi distingovaná, ochotná a profesionální. Na place jsou neustále vidět, takže nehrozí jakékoli problémy s dosažitelností. Snad jediné, co se dá podniku vytknout je hlučnost. V neděli v poledne je restaurant docela slušně obsazen, a tak hluková clona je extrémní, chvílemi až nepříjemná. Obedové menu každopádně tento handicap hravě smazává. Ať už je to tomatová polévka se sýrem Fitaki a bazalkovým olejem nebo hřbet z daňka s restovanými bramborovými gnocchi, smrkovými hříbky a s povidlovou omáčkou, oboje je dokonalost sama jak na pohled, tak chuťově. Tomatová polévka, nebo také Zuppa di pomodoro, je hladivá a sametová. Sýr a bazalkový olej ji krásně doplňují a rámují jedinečný zážitek. Hřbet z daňka je pak kulinářským zázrakem. Nádherně měkké a šťavnaté maso, připravované metodou sous vide, které na řezu vypadá jako z učebnice, je už samo o sobě záležitost par excellence. Když se k tomu přidají, jako příloha ne úplně tradiční, bramborové noky se smrkovými hříbky, restovanými na másle, a navrch sytá povidlová omáčka, dochucená červeným vínem, je z toho zážitek z říše snů. Maximálně si to užívám a jen lituji, když vkládám do úst poslední kousek tohoto skvostného představení. Závěrečné espresso z dílny Moak, doplněné čokoládovým dortíkem, je výjimečně dobré. Opravdu, co se týče jídla, klobouk před Di Carlem dolů. Mohu jedině chválit a doporučovat. Di Carlo v Šeberově je rozhodně výbornou volbou pro každého fajnšmekra. Až budete odjíždět z Prahy po dálnici směrem na Brno, vyzkoušejte, stojí to za to…
Datum návštěvy: 30.8.2020
Menu
Polévka: Zuppa di pomodoro - tomatová polévka se sýrem Fitaki a bazalkovým olejem
Hl.chod: Hřbet z daňka s bramborovými gnocchi se smrkovými hříbky a povidlovou omáčkou s červeným vínem
Nápoje: Minerální voda Acquila neperlivá
Nápoje: Káva espresso Moak se smetanou
Žádné komentáře:
Okomentovat