CHAPLIN

Kontaktní údaje: Chaplin, Nám. Svobody 702, Ústí nad Orlicí, mailto: chaplinrestaurant@seznam.cz, web: www.chaplin-restaurant.cz

Hodnocení: Chaplin restaurant se nachází nedaleko centra okresního města Ústí nad Orlicí na výpadovce směrem na Letohrad. Honosí se dvěma patry, zastřešenou zahrádkou i sezením pod volným nebem. Interiér podniku je poplatný svému názvu, a tak asi nepřekvapí obrazy z nejslavnějších Chaplinových filmů a nejrůznější herecké propriety, slavnou hůlkou počínaje a hučkou konče. Obsluha je milá, příjemná a spolehlivá. Mladé dámy zajišťují nejen donášku z kuchyně, ale bez problému stíhají i obsluhu dvou barů, vnitřního a venkovního. Svou večerní návštěvu zahajuji klasickou česnečkou se sýrem a chlebovými krutony. Je silná, chutná a vyvážená. Ve skleničce mám jemně perlivou minerální vodu a rozlévané červené Svatovavřinecké víno z Rakvic. Jako hlavní chod jsem zvolil Classic Burger s hranolky a domácí tatarkou. Je servírován na prkýnku s novinovou stránkou The Daily Catch a mezi půlkami briošky se nachází vyzrálé hovězí, čedar, rajče, dip, salátek a karamelizovaná cibulka. Nemám žádné výhrady. Je to monstrózní, vyvážené a dobré. I hranolky jsou fajn, i když kombinovat je dohromady s burgerem nezvládám. Jediný dezert v nabídce je čokoládový fondán s horkým ovocem, zmrzlinou a šlehačkou. Tady se rozhodně na ničem nešetří. Tohle je ultradezert, maximální nálož, ale parádní. Lungo s mlékem v primitivním servírování je velmi dobré, a tak mám náladu na přídavek v podobě rumu Kraken. Ten krásně uzavře mou návštěvu Chaplin restaurantu. Odcházím spokojen, i když nějaká ta rezerva ještě zůstává.

Datum návštěvy: 23.6.2024

Menu
Polévka: Česneková s uzeným masem, sýrem a chlebovými krutony
Hl.chod: Classic Burger, domácí hranolky, tatarská omáčka
Zákusek: Čokoládový fondant s horkým ovocem, vanilkovou zmrzlinou a domácí šlehačkou
Nápoje: Víno rozlévané Réva Rakvice Svatovavřinecké
Nápoje: Minerální voda Mattoni jemně perlivá
Nápoje: Rum Kraken spiced
Nápoje: Káva lungo s mlékem





Žádné komentáře:

Okomentovat