Hodnocení: Penzion Hurikán 63 provozuje v Havlíčkově Brodě kromě ubytovacích služeb i vlastní restauraci. Místopis je jen pro poučené a ty, kteří si dají tu práci, aby tento restaurant našli. Odměnou za vynaloženou práci je pak příjemné komorní prostředí, v němž se člověk cítí okamžitě naladěn na pozitivní vlnu klidu a pohody. Obsluha je milá, příjemná a usměvavá. Přestože funguje i jako recepční pro ubytování hostů, omezenou kapacitu restaurantu zvládá s šarmem a noblesou. Drobné chybičky jsou spíše úsměvné než fatální, a při kontaktu s hostem navozují spíše pocit bezprostřední blízkosti, akceptovatelné domáckosti než odtažité, striktně chápané, profesionality. Vstupní položkou mého degustačního menu je francouzský quiche, slaný koláč s anglickou slaninou, čedarem a špenátem. Ve skleničce mám rozlévaný Ryzlink rýnský od pana Zapletala a minerální vodu Rajec v jemně perlivém provedení. Koláč je doplněný čerstvým salátkem a na talíři vypadá velmi dobře. Chuť je komplexní, plná a bezprostřední. Samotné provedení přitom není těžké a jako předkrm funguje velmi dobře. Navíc je to originální a neotřelé, takže za mě plný počet bodů. Následuje vepřová panenka na rozmarýnu, doplněná šťouchanými bramborami se slaninou a omáčkou z lišek. Provedení opět velmi pěkné a stylové, bez kudrlinek a přehnaného zdobení. Vůně hub, linoucí se z talíře, je tak intenzivní, že ještě ani neochutnáte a už jste lapeni do tenat tohoto pokrmu. Je podmanivý, okouzlující a nádherně vyvážený. Jedna položka jde ruku v ruce s druhou a dohromady je to zážitek par excellence. Ve skleničce ho doprovází rozlévané červené Zweigeltrebe z Německa, které jídlu dodává další rozměr, a to i přesto, že se snoubením vlastně nikdo nepočítal. Tohle se opravdu podařilo na jedničku s hvězdičkou. Ale jdeme dál. Na pořadu večera je ještě dezert v podobě vanilkového crème brûlée a espresso lungo se smetanou. Oboje je vynikající. Crème brûlée je mazlivé, káva silná a lahodná. Potvrzují dobrý dojem předchozích chodů a přidávají další plusové body do hodnocení. Troufám si dokonce tvrdit, že v Havlíčkově Brodě není lepší kuchyně, než kterou nabízí Hurikán 63. Takže za mě tajný tip pro opravdový zážitek a velké doporučení všem gurmánům.
Datum návštěvy: 28.3.2025

Menu
Předkrm: Francouzský slaný koláč s anglickou slaninou, cheddarem a špenátem
Hl.chod: Vepřová panenka na rozmarýnu, šťouchané brambory se slaninou a omáčkou z lišek
Zákusek: Vanilkové crème brûlée
Nápoje: Víno rozlévané Zapletal Ryzlink rýnský
Nápoje: Víno rozlévané Zweigellrebe
Nápoje: Minerální voda Rajec jemně perlivá
Nápoje: Káva espresso lungo se smetanou
Žádné komentáře:
Okomentovat