Hodnocení: Zdejší kuchyně je součástí hotelu Zlatá hvězda, nacházejícího se v samém centru Třeboně. Několik místností, každá s trochu odlišnou atmosférou, utvářejí osobitost podniku, byť zde trochu bojují s celkovým rozvržením. Odstavený barový pult, průhledy do zázemí a dokonce i skladování pivních přepravek na očích hostů poněkud srážejí onen prvotní dojem velkoleposti. Barevné ladění interiéru evokuje název hotelu, takže žluté a zlaté tóny tu jednoznačně vítězí. Obsluha je zdatná, milá a příjemná. Zasměje se, zašpásuje a s nonšalancí sobě vlastní přitom servíruje objednané jídlo a pití. Své polední posezení začínám s jihočeskou kulajdou, doplněnou zakysanou smetanou a snítkou kopru. Chuť je silná a výborná, jenom by ji neškodila o něco vyšší teplota při podávání. Takhle zbytečně ztrácí na bodech. Následuje konfitované kachní stehno s nastavovanou kaší, vepřovými škvarky a vídeňskou cibulkou. Ve skleničce mám rozlévané červené víno Phant Shiraz, o němž není možné říct nic špatného, ale ani ho kdovíjak vychvalovat. Kachní stehno je krásně křehké, kaše výborná, cibulka parádní a škvarky to celé ozvláštňují. Vlastně ani nevím, zda jsem z nich nadšen, nebo mi spíše vadí. Atraktivita je každopádně zaručena. Celkový dojem je nicméně pozitivní. Protože s přítelkyní chceme navštívit spaciální kavárnu V klenbách, odpírám si závěrečnou kávu a návštěvu Zdejší kuchyně ukončuji. I přes drobné výhrady odcházím spokojen a mohu tento zajímavý podnik s klidným svědomím doporučit.
Datum návštěvy: 22.8.2025

Menu
Polévka: Jihočeská kulajda
Hl.chod: Konfitované kachní stehno s nastavovanou kaší, vepřovými škvarky a vídeňskou cibulkou
Nápoje: Víno rozlévané Phant Shiraz
Nápoje: Filtrovaná voda
Žádné komentáře:
Okomentovat