U SEMINÁRU

Kontaktní údaje: Hostinec U Semináru, Smetanova 631/30, Brno, mailto: useminaru@seznam.cz, web: www.useminaru.cz

Hodnocení: Hostinec U Semináru nabízí lehce nostalgickou atmosféru prvorepublikového pohostinství. Vkusný, nepřeplácaný interiér s decentní výzdobou svým velkým volným prostorem působí vzdušně a otevřeně. Všude je čisto. K dobrému pocitu přispívá i tlumená reprodukovaná jazzová hudba. Dalším plusem je skutečnost, že restaurace je kompletně nekuřácká. Venkovní letní zahrádka, přestože neoplývá kdovíjak velkou kapacitou pro usazení hostů, je pěkná a příjemná. Obsluha je vstřícná, pohotová, znalá a profesionální chování ji rozhodně nechybí. Z jídelního lístku jsem na rozjezd zvolil gulášovou přesnídávkovou polévku s masem a bramborem. Výborně vyvážená kořeněná chuť, maso i brambory krásně měkké, jako bonus nahřátá křupavá houstička. Nemám výhrad, jsem spokojen. Jako hlavní chod mám vepřovou krkovici na černém pivě a medu s opečeným bramborem s cibulí a feferonkami. Poměrně jednoduchá úprava skrývá chutné brambory, pěkně šťavnatý kus masa, které je moc dobře udělané a omáčku, která mi ovšem svou sladkostí chvílemi kroutí jazyk do ruličky. Jasně, jedná se o úpravu na medu, tak se sladkost očekává, ale v tomhle případě by méně bylo rozhodně více. Cibule i feferonky nemají vůbec žádnou šanci do celkového vyznění chuti proniknout. Závěrečnou tečku obstarává císařský trhanec s rumovými rozinkami, mandlemi, šlehačkou a karamelem. Je ho slušná porce, sladkost v tomto případě tak akorát. Dobrý, ale ne výjimečný. Káva espresso Café Reserva, profesionálně servírovaná s horkou vodou na doředění a horkou smetanou v konvičce, je výborná. Rozlévané červené víno odrůdy Zweigeltrebe z Březí u Mikulova je bohaté s tóny lesního ovoce a jemnou tříslovinou, vyznění kazí jen sklenice jako od hokynáře. Celkový dojem z restaurace hodnotím jako velmi dobrý.

Datum návštěvy: 5.8.2014

Menu
Polévka: Gulášová přesnídávková s masem a bramborem
Hl.chod: Vepřová krkovice na černém pivě a medu, opečený brambor na sádle s cibulí a feferonkami
Zákusek: Císařský trhanec s rumovými rozinkami, mandlemi, šlehačkou a karamelem
Nápoje: Víno Zweigeltrebe, Březí u Mikulova
Nápoje: Káva espresso Café Reserva




Žádné komentáře:

Okomentovat