PAVILLON RESTAURANT

Kontaktní údaje: Pavillon Restaurant, Jezuitská 6, Brno-střed, mailto: info@restaurant-pavillon.cz, web: www.restaurant-pavillon.cz

Hodnocení: Restaurant Pavillon se nachází v parku Koliště v samém středu města. Funkcionalistická stavba ukrývá působivý moderní interiér s důrazem na vzdušnost a otevřenost. Tuto filozofii podporují i velká francouzská okna, která stírají rozdíl mezi vnitřním prostorem a venkovní terasou. Decentní jemné osvětlení zase přispívá k dojmu útulnosti. Obsluha je vysoce profesionální, všímavá, pozorná a nedá se jí vytknout jediná chybička, a to od úvodního usazení až po závěrečné rozloučení. Na úvod je servírována pozornost podniku v podobě marinovaného lososa se sladkou hořčicí. Jednoduché, ale chutné. Jako předkrm volím domácího uzeného pstruha s emulzí ze štýrského křenu, s ořechy, jablky a s citrónovým gelem. Kompozice je jemná, vyvážená a lahodná. Jednotlivé součásti se krásně doplňují a vytvářejí harmonii, která opravdu potěší mlsný jazýček. Následuje variace farmářského králíka na smetaně s houskovým knedlíkem a brusinkami. Zajímavý způsob, jakým jsou jednotlivé položky tohoto menu předkládány, jen podtrhuje celkovou dokonalost jídla. Vše je bez jediné chybičky - maso, omáčka, knedlíky - skutečný zážitek par excellence. Dokonce váhám, zda si po něčem takovém mám dát ještě zákusek a kávu. Nakonec se rozhoduji, že ano. Volím cremé brulée z bílé čokolády s meruňkami a s šlehanou ganache z mléčné čokolády. Opět nezbývá než chválit. Přestože se jedná o „čokoládový pohár“, sladkost je tak akorát a meruňky přidávají tu trochu ovocné výjimečnosti. Káva značky illy je výborná, jen trochu miniaturní. Víno jsem zvolil italské červené Rosso Piceno di Gino z vinařství San Lorenzo, které je směskou odrůd Montepulciano a Sangiovese. Pyšní se klasifikací DOC a rozhodně to není špatná volba. Nádherná rubínová barva se snoubí s bohatou chutí zralého ovoce. Lehké závany tabáku, lékořice a koření doplňuje jemná a příjemná tříslovina v závěru. V celkovém hodnocení restaurantu Pavillon nelze dát jinak než plný počet bodů a těšit se na příští návštěvu.

Datum návštěvy: 19.9.2014

Menu
Předkrm: Marinovaný losos se sladkou hořčicí
Předkrm: Domácí uzený pstruh se štýrským křenem
Hl.chod: Farmářský králík na smetaně, houskový knedlík, brusinky
Zákusek: Créme brulée z bílé čokolády, meruňky
Nápoje: Víno Rosso Piceno di Gino 2012, San Lorenzo
Nápoje: Nealko minerální voda San Pellegrino
Nápoje: Káva espresso illy






Žádné komentáře:

Okomentovat