BOULEVARD RESTAURANT

Kontaktní údaje: Boulevard Restaurant, Lidická 1861/12, Brno-Černá Pole, mailto: boulevard@brixton.cz, web: www.boulevardrestaurant.cz

Hodnocení: Restaurant Boulevard je situován v dvoraně Městského divadla Brno, což je nepochybně trefa do černého. Tato poloha totiž podniku zajišťuje výbornou dostupnost a současně odklání veškerý ruch jedné z nejfrekventovanějších městských komunikací v centru Brna. Z toho pak těží i letní zahrádka, která má dostatek prostoru pro vytvoření opravdu útulného prostředí. Vlastní interiér restaurace je moderní, barevný, vzdušný a je zde zdůrazněna příslušnost k divadelnímu světu. Trochu lacině působí snad jen „foto-prostírání“ na stolech. Obsluha je pohotová, znalá a profesionální. Prvotní nedorozumění ohledně výběru vína, bez zaváhání rychle a snadno vyřeší. Pravdou ale je, že o samotné dolévání se pak už nestará a je ponecháno cele na hostovi. Z bohaté vinotéky jsem si vybral Cabernet Sauvignon, výběr z hroznů z čejkovického vinařství pana Bízy. Jeho sytě rubínovou barvu doprovází výrazně ovocná vůně. Chuť je plná a bohatá s harmonickou dochutí hořké čokolády a výraznou tříslovinou. Obědové menu otevírají kachní játra foie gras s pečeným ragú z jablek a sušených švestek, doplněných pomerančovo-vinnou omáčkou. Jemnost jater nádherně koresponduje se zbytkem předkrmu a nastavuje laťku skutečně hodně vysoko. Jako hlavní chod mám kančí svíčkovou na lůžku grilované zeleniny s brusinkovou omáčkou a pečenými bramborami. Nádhera na talíři, zážitek v ústech. Chuťově krásně vyvážené, vše se harmonicky doplňuje a snoubí jedno s druhým. Není potřeba dodávat více, je to dokonalé. Na závěr přichází pravé italské tiramisu a espresso značky illy. Ani v tomto případě laťka kvality neklesá. Kávě by možná slušelo servírování ve formě „full-service“, ale to je spíše pocitová záležitost než co jiného. Celkové hodnocení restaurantu Boulevard je protentokrát opravdu snadné - plný počet bodů.

Datum návštěvy: 17.10.2014

Menu
Předkrm: Kachní játra foie gras s pečeným ragú z jablek a sušených švestek
Hl.chod: Kančí svíčková na lůžku grilované zeleniny, pečené brambory
Zákusek: Pravé italské tiramisu
Nápoje: Víno Bíza Čejkovice, Cabernet Sauvignon, výběr z hroznů 2012
Nápoje: Nealko minerální voda Römerquelle perlivá
Nápoje: Káva espresso lungo illy





Žádné komentáře:

Okomentovat