CENTRAL RESTAURANT

Kontaktní údaje: Restaurant-cafe Central, tř.kpt.Jaroše 20, Brno, mailto: info@centralrestaurant.cz, web: www.centralrestaurant.cz

Hodnocení: Restaurace Central se nachází na jedné z brněnských hlavních tříd mimo samotné centrum města. Dříve se honosila jménem Legie, dnes po rekonstrukci hrdě nese nové jméno a oprávněně se odstřihává od minulosti. Interiér je příjemně barevný, vzdušný a je vybaven nádherným starožitným nábytkem. Na stěnách se skví prodejní výtvarná galerie, takže kdo má zájem, může si odtud kromě gastronomického zážitku odnést i umělecké dílo. Obsluha je profesionální ve všech směrech, poradí i doporučí. Stíhají bez problémů obsloužit hosty i při plně obsazené restauraci. Zamrzí jen drobnosti, jako když po dokonalém naservírování vína se už nikdo nestará o jeho dolévání a trochu nejednoznačné závěrečné účtování. Předkrm obstarává uzený filovaný losos, podávaný s opečeným máslovým toastem. Jednoduché a bez výhrad. Jako hlavní chod vybírám marinovaný vysoký steak z australského hovězího roštěnce s anglickou slaninou, sázeným vejcem a opečenými bramborovými čtvrtkami. Maso v úpravě medium je krásně šťavnaté, slanina a vejce vhodně suplují funkci oblohy, brambory jsou opečené tak akorát. Není těžké podlehnout a nechat se unášet vlnou chutí. Na závěr si objednávám šlehané Mascarpone melírované lísko-oříškovým čokoládovým krémem a dekorované physálisem. Ani v tomto případě není co vytýkat. Je prostě vynikající. Podpořený výbornou kávou značky Varesina a zážitek je kompletní. Společníka po celou dobu mi dělá víno odrůdy Cabernet Sauvignon, pozdní sběr 2010 z vinařství Šilinek. Tmavě rubínová barva podporuje vůni po černém rybízu. V chuti je sametové, bohaté s jemnou vanilkovou dochutí. Celkově hodnotím restauraci jako výbornou volbu nejen pro příjemné posezení, ale i gurmánský zážitek té nejvyšší kvality.

Datum návštěvy: 30.10.2014

Menu
Předkrm: Uzený filovaný losos s opečeným máslovým toastem
Hl.chod: Marinovaný steak z australského hovězího roštěnce s anglickou slaninou a sázeným vejcem
Zákusek: Šlehané Mascarpone s lísko-oříškovým čokoládovým krémem
Nápoje: Víno Šilinek Cabernet Sauvignon, pozdní sběr 2010
Nápoje: Nealko minerální voda Mattoni Grand, jemně perlivá
Nápoje: Káva espresso lungo Varesina Caffé




Žádné komentáře:

Okomentovat