BAROKO

Kontaktní údaje:Restaurace a vinárna Baroko, Orlí 469/17, Brno, mailto: info@baroko.org, web: www.baroko.org

Hodnocení: Restaurace a vinárna Baroko se nachází v samém středu města a je tedy trochu zarážející, že je zde ve večerních hodinách tak málo hostů. Obsazen je při mém příchodu pouze jeden stůl a v průběhu večera se skóre o mnoho nezlepší. Přestože se jedná o sklepní prostory, není zde ani stopa po ponurosti. Zásluhu na tom má geniální a příjemné boční osvětlení, stejně jako ladění interiéru do světlých tónů. Na stěnách zaklenutého stropu z neomítnutých cihel jsou zajímavé pískovcové reliéfy, které zajišťují dostatečnou a současně jedinou výzdobu prostor restaurace. Hudební kulisu obstarává baladický, nevtíravý pop 80.let. Obsluha je příjemná, milá, usměvavá, jen má trochu problém s nalezením objednaného vína. Protože nechci situaci komplikovat, vybírám si nakonec italské Pinot Grigio, ročník 2013 z vesničky Corte Pitora v oblasti Veneto. Je lehké, svěží, s vyrovnanou ovocností a jemnou kyselinkou. Jako předkrm volím grilovanou mozzarellu v parmské šunce na rukolovém salátku. Pěkná úprava koresponduje se zajímavým chuťovým vjemem, kdy jedna položka krásně doplňuje druhou. Dochucení je výborné, a tak tento chod nastavuje laťku pěkně vysoko. Druhé dějství je ve znamení kuřecí kapsy, plněné špenátem a sýrem se smetanovou omáčkou a opečenými bramborami. Přestože omáčka není tak docela smetanová, jak bych očekával, i tento chod zasluhuje absolutorium. Kombinace kuřecího masa se špenátem a sýrem je dokonalá a celek je silně zapamatovatelný zážitek. Závěr zajišťuje doporučený čokoládový fondant. Je úžasný. Decentní porce zmrzliny a domácí šlehačky doplňuje fantastický čokoládový koblížek. Jsem maximálně spokojen. O tom, že espresso značky Lavazza je výborné už netřeba pochybovat. Restaurace Baroko si rozhodně nehraje na nějaký stánek moderní kulinářské ekvilibristiky, ale s pokorou nabízí příjemné prostředí a neuvěřitelné jídlo. Za mě plný počet bodů.

Datum návštěvy: 3.11.2014

Menu
Předkrm: Grilovaná mozzarella v parmské šunce na rukolovém salátku
Hl.chod: Kuřecí kapsa plněná špenátem a sýrem se smetanovou omáčkou, opečené brambory
Zákusek: Čokoládový fondant
Nápoje: Víno Pinot Grigio Corte Pitora Bennati Venete
Nápoje: Nealko minerální voda Bonaqua jemně perlivá
Nápoje: Káva espresso lungo Lavazza





Žádné komentáře:

Okomentovat