BALABOOSTA

Kontaktní údaje: Balaboosta, Havlíčkova 1016, Modřice, mailto: info@balaboosta.cz, web: www.balaboosta.cz

Hodnocení: Restaurace Balaboosta je součástí penzionu Lion v Modřicích u Brna. Umístění ve vilové čtvrti na okraji města jí sice sluší, má však jednu zásadní nevýhodu: dostupnost jinak než autem není nejlepší. Chodníky tady nejsou, zastávky MHD jsou daleko a navíc jsou mimo základní zóny. Samotná restaurace je pak jakýsi vystrčený altán, v jehož interiéru převládají zeleno-bílé tóny. Moderní design se snaží vzbudit pocit luxusu, ale daří se to jen napůl. Víc než v přepychovém prostředí si totiž připadám jako v pokojíku pro panenky. S tím koresponduje i nevelká kapacita restaurantu a atmosféra. Obsluhu zvládá jediný člověk, jehož profesionálnímu přístupu se nedá nic vytknout. Je znalý, všímavý, pozorný a pohotový. Jako pozornost podniku dostávám na úvod domácí husí sádlo s krajíčkem domácího chleba. Jemné a dobré. Stejné je i paté z husích jatýrek s cibulkovým džemem a švestkovým coulis. Vše se pěkně doplňuje, úprava na talíři vypadá dobře a porce je tak akorát, aby navnadila, ale zároveň nechala prostor pro hlavní chod. Ten obstarávají medailonky z vepřové panenky s grilovanou cuketou a restovanými bramborami. A znovu nezbývá než chválit. Maso je krásně šťavnaté, brambory opečené do zlatova, přílohy není přehnaně moc, aby zahltila pozitivní chuťový vjem ostatních součástí tohoto menu. Jako dezert na závěr vybírám čokoládové brownies se zmrzlinou. Jednoduché a lahodné. Samotné brownies jsou krásně vláčné a podpořeny vanilkovou zmrzlinou a několika malinami přinášejí výborný zážitek. Espresso značky Hausbrandt s plným servisem je také bez výhrad. Růžové mladé víno Cabernet Cortis z vinařství pana Františka Spěváka z Dubňan je krásně bohaté, výrazné ve vůni i chuti. Jediné, co mi trochu nedává smysl, je jeho servírování a účtování po 1,5dcl. Celkový dojem z návštěvy restaurace Balaboosta je nicméně pozitivní a stojí za námahu spojenou s cestováním do těchto vzdálených končin.

Datum návštěvy: 18.11.2014

Menu
Předkrm: Domácí husí sádlo s domácím chlebem
Předkrm: Paté z husích jatýrek s cibulkovým džemem a švestkovým coulis, toust
Hl.chod: Medailonky z vepřové panenky, grilovaná cuketa, restované brambory
Zákusek: Čokoládové brownies se zmrzlinou
Nápoje: Víno František Spěvák Cabernet Cortis
Nápoje: Nealko minerální voda Mattoni jemně perlivá
Nápoje: Káva espresso lungo Hausbrandt caffé




Žádné komentáře:

Okomentovat