Hodnocení: Restaurace hotelu Florian se nachází přímo naproti vlakovému nádraží ve Slavkově u Brna. Pokud sem tedy člověk přijede vlakem, má ji jako na dlani. Přijede-li autem, může narazit na problémy s parkováním, protože hotelové parkoviště je skutečně miniaturní. Ve všech ostatních případech je to sem z centra města kus cesty. Interiér je moderní, světlý, vkusně aranžovaný. Luxusní kožené sedačky, živé květiny, decentní výzdoba kontrastuje s hrubě zašpiněným ubrusem. Pravdou ale je, že jsem zřejmě dorazil v nepravou chvíli, neboť obsluha všechno nově chystá. To s sebou přináší trochu méně klidu pro mé vlastní stolování, protože se okolo pořád něco děje. Hned na počátku narážím na problém s objednávkou. Chtěl jsem si jako předkrm dát pečené papriky se sýrem feta, bylo mi však sděleno, že nejsou papriky. U hotelové restaurace uprostřed týdne to překvapí o to více, že je to tak běžná položka, že dostupnější už snad ani nemůže být. Volím tedy carpaccio z lososa, plněné špenátem, s rukolou a hoblinkami parmezánu. Jsem zvědavý, jak se dají tenké plátky lososa plnit špenátem. Když je talíř na stole, vidím, že to skutečně jde. Samozřejmě ho není mnoho, jen takové decentní polechtání, ale je tam, a člověk na tenhle detail jen tak nezapomene. O něco horší už je to s olivovým přelivem. Je ho na můj vkus příliš mnoho a kazí jak vizuální podobu, tak chuťový zážitek. Bylinková bageta je v pořádku, krásně kořeněná a hezky rozpečená. Jako druhý chod mám grilovanou vepřovou panenku na lůžku zelených fazolek se slaninkou a opečenými bramborami. Úder na první signální je bez výhrad a v pořádku. Pěkná úprava, maso je krásně měkké, brambory ochucené česnekem a opečené tak akorát, fazolky a slaninka přidávají na atraktivitě. Chybí mi jen něco, abych si toto jídlo zapamatoval. Sladkou tečku obstarává jablkový závin s vanilkovým krémem a šlehačkou. Hned na první pohled je vidět, že se jedná o domácí produkty. Šlehačka je krásně hutná, vanilkový krém lahodný, a to stejné je možno říci i o vlastním zákusku: je výborný. Espresso značky Rioba je solidní standard. Celkový dojem z Florianu je veskrze pozitivní. Nebýt několika detailů, bylo by hodnocení bezpochyby ještě lepší.
Datum návštěvy: 20.11.2014

Menu
Předkrm: Carpaccio z lososa se špenátem, rukolou a parmezánem, bylinková bageta
Hl.chod: Grilovaná vepřová panenka na lůžku zelených fazolek se slaninkou a opečenými bramborami
Zákusek: Jablkový závin s vanilkovým krémem a šlehačkou
Nápoje: Nealko minerální voda Bonaqua jemně perlivá
Nápoje: Káva espresso Rioba
Žádné komentáře:
Okomentovat