NA HRADBÁCH

Kontaktní údaje: Restaurace Na Hradbách, Kollárova 801, Slavkov u Brna, mailto: hradby@email.cz, web: www.hradby.cz

Hodnocení: Poloha restaurantu na konci slepé ulice zajišťuje hostům klidnou a pohodovou atmosféru. Interiér však trpí nedokončeností a rozháraností. Na jedné straně je tu výtvarné umění a hned vedle moderní LED televize, na níž běží klipy hudebního kanálu. Šedivé stěny a nezakončené trčící kabely se bijí s útulnost vzbuzujícími masivními dřevěnými stoly a dlouhými lavicemi. Nekuřácké prostory ve formě jakéhosi zimního altánu jsou trefou do černého. Obsluha je pozorná, všímavá a o hosty se stará příkladně. Nechybí jí rychlost a přehled. Na úvod si vybírám hovězí carpaccio s bagetkami. Vynikající černé olivy, pravá feferonka, parmezán na posypání a v neposlední řadě krásně ohřáté bagetky dělají z tohoto předkrmu zážitek, který v podniku této kategorie překvapí. To ještě netuším, jaký gurmánský zázrak mi přinesou posléze. Fajitas je mi servírováno na ještě rozpálené pánvi a voní přenádherně. Pšeničné tortilly jsou podávány sólo, stejně jako salsa a zakysaná smetana. Restovaná zelenina je lehce pikantní, kuřecí maso krásně připravené a celek se poměřuje s něčím, na co se jednoduše nezapomíná. Dokonalost na talíři, tedy pardon na pánvi. Dezert na závěr, kterým je tiramisu s horkým lesním ovocem, pak už jen potvrzuje, že v restauraci Na hradbách se za kuchyni rozhodně stydět nemusejí. I tento chod je vynikající. Drobnou výtku bych snad měl jen ke „kabaretní“ oplatce, ale to je skutečně jen na okraj, jinak je to bez výhrad. Restaurace Na Hradbách mě překvapila a nemohu jinak, než ji doporučit k návštěvě každému, kdo má rád dobré a chutné jídlo.

Datum návštěvy: 4.11.2014

Menu
Předkrm: Carpaccio z pravé hovězí svíčkové s parmezánem
Hl.chod: Fajitas, kuřecí nudličky na restované zelenině s pšeničnou tortillou, salsou a zakysanou smetanou
Zákusek: Tiramisu s horkými lesními plody
Nápoje: Pivo Birell nealkoholické polotmavé
Nápoje: Káva espresso lungo illy




Žádné komentáře:

Okomentovat