Hodnocení: Butcher´s Restaurant se nachází v bezprostřední blízkosti letního koupaliště Dobrák v brněnské městské části Královo Pole. Interiér dýchá luxusem v americkém stylu. Velké kožené sedačky při stěnách, uprostřed červené čalouněné lavice, soustřeďující hosty do kruhu, tlumené osvětlení, krásné dekorační svícny, decentní výzdoba. Celý prostor je geniálně rozvržen tak, aby zůstala zachována intimita a současně se plně využilo dostupného místa. Trochu problém mám s výškou stolní desky v poměru k úrovni sedu, takže se od začátku při stolování necítím zrovna přirozeně. Obsluha se o hosty stará hned po příchodu. Samozřejmostí je usazení u stolu a odebrání svršků, pro něž je připravena šatna u vchodových dveří. Bezprostředně poté je už poptávána objednávka nápojů. Přístup personálu je nevtíravý, korektní a vysoce profesionální. Jsou neustále v pohybu a připraveni posloužit. V pátek večer je restaurace plně obsazena a bez rezervace v podstatě není šance získat volný stůl. To s sebou nese jedno zásadní negativum: restaurant hučí jako včelí úl. Hlučnost je tak intenzivní, že vlastně ani nevím, zda v podkresu zní nějaká hudební kulisa. Jako rozjezd volím chicken quesadillas, tortillu zapečenou sýrem s kuřecími prsíčky a zeleninou. Jednoduché, delikátní, funkci předkrmu plní na 100%. Sýr dodává hutnost, zelenina a studená omáčka pak celek odlehčují. Nemám žádné výhrady. Hlavním chodem je mexické fajitas. Volím mix kuřecího a hovězího masa, kterážto kombinace funguje znamenitě. Servírování je formou mističek s jednotlivými přidanými ingrediencemi. Maso, cibulka, papriky a pikantní sýr jsou pak zabaleny do dvou pšeničných tortill. Přiznávám, že jsem čekal na talíři trochu větší „divočinu“, už proto, že se jedná v podstatě o nejdražší položku jídelního lístku. Tato „mističková“ úprava mi bohužel přijde až příliš střízlivá, hodná a tak trochu fádní. K dovršení všeho je studená omáčka úplně stejná jako v případě předkrmu a do celkového konceptu moc nezapadá. Vracím ji více méně netknutou. Menu je jinak chuťově v pořádku, chybí mi tam jen ta přidaná hodnota. Poslední v programu je cheescake New York s ovocem a šlehačkou. Je jednoduše dokonalý, není potřeba více slov. Káva značky Alfredo je také výborná. Italské červené víno Fiulot Barbera d´Asti z vinařství Antinori Prunotto s klasifikací DOCG je výrazné ve vůni, má krásnou rubínovou barvu a je lehké, svěží, s tóny třešní a švestek. Servírováno je v luxusním skle gigantického objemu. Celkovému dojmu z restaurace Butcher´s chybí k úplné dokonalosti jen málo.
Datum návštěvy: 19.12.2014

Menu
Předkrm: Chicken Quesadillas, grilovaná tortilla zapečená sýrem s kuřecími prsíčky a zeleninou
Hl.chod: Mexican Fajitas, pšeničná tortilla s hovězím a kuřecím masem, cibulkou, paprikami a rýží
Zákusek: Cheesecake New York s ovocem a šlehačkou
Nápoje: Víno Prunotto Barbera d´Asti Fiulot 2012
Nápoje: Nealko minerální voda Bonaqua jemně perlivá
Nápoje: Káva espresso Alfredo
Žádné komentáře:
Okomentovat