Hodnocení: Fino-club je v prvé řadě penzion s bohatou nabídkou volnočasových aktivit. Jsou tu tenisové kurty, kuželkářské dráhy i squash. Samotná restaurace je spíše vydřená nutnost. Nevelké prostory světlých pastelových barev s jednoduchou výzdobou jsou v době mé návštěvy připraveny na firemní vánoční večírek, takže je k dispozici jen jediný další stůl. S usazením však nemám problém, protože podnik je zcela bez hostů. Ostatně není se co divit. Poloha na „konci světa“ ve vilové čtvrti s mizernou dostupností jiným dopravním prostředkem než autem, nějakou masivní návštěvnost rozhodně nepodporuje. Obsluhu tak zvládá jediná sympatická a usměvavá servírka. Rušivě a nepříliš dobře působí skutečnost, že host poslouchá veškerou komunikaci mezi personálem v kuchyni, zvláště pak, když některé slovní projevy hraničí s infantilností. Nabídka vín je omezena na domácí provenienci. Já vybírám rozlévané červené Zweigeltrebe 2011 z moravského vinařství Kern. Jedná se o víno s výraznou ovocnou vůní, bohatou, plnou chutí a s jemnou tříslovinou. Jako předkrm jsou mi servírovány kuřecí játra na majoránce s křupavou bagetkou. Jednoduchá úprava, vynikající chuť. Omáčka je krásně mazlivá, bagetka nádherně opečená, jatýrka jsou výrazné a dobře připravené. Hlavní chod obstarává královský vepřový kotlet s hermelínem a opečenými bramborami. Marně přemýšlím, proč je nazván „královský“, když je víc než obyčejný a nezajímavý. A to jak v úpravě, tak v chuti. Takové klasické prostonárodní jídlo bez nápadu, okořeněné směsí ze supermarketu, zážitek vpravdě žádný. V podobném duchu se nese i dezert, kterým je domácí jablečný závin. Na rozdíl od nabídky v jídelním lístku chybí vanilkový krém, přítomna je jen šlehačka. Chválit nějak není co, je to průměrné a fádní. Káva značky Covim je podávána s našlehanou smetanou v konvičce a s vodou. Je silná a výborná. Suma sumárum: Fino-club nepřekvapí ani neurazí. Ve spojení s volnočasovými aktivitami se podnik jeví jako dobrá volba, trmácet se sem kvůli gastronomii se však nevyplatí.
Datum návštěvy: 5.12.2014

Menu
Předkrm: Kuřecí játra na majoránce s křupavou bagetkou
Hl.chod: Královský vepřový kotlet s hermelínem a opečenými bramborami
Zákusek: Domácí jablečný závin s vlašskými ořechy
Nápoje: Víno Kern Zweigeltrebe 2011
Nápoje: Nealko minerální voda Bonaqua jemně perlivá
Nápoje: Káva espresso Covim
Žádné komentáře:
Okomentovat