web: www.zameckarestauraceslavkov.cz
Hodnocení: Restaurace ve slavkovském zámku, který je bezesporu dominantou celého města, se honosí krásným stylovým interiérem. Zámecká atmosféra dýchá z každého detailu. Ať už se jedná o dekorace na stěnách v podobě obrazů, zvířecích kůží, falešných loučí nebo celých vycpaných zvířat, tak o založení stolů, kterým vévodí nádherné víceramenné svícny a imitace bronzových faunů. Posedět je možné v Napoleonově nebo Kounicově salónku a v unikátní Černé kuchyni, která láká návštěvníky instalací ručně kovaného grilu na původní peci. V létě je k dispozici zahrádka v zámeckých valech. Trochu méně tradiční je izolace jednotlivých sekcí restaurace, které má personál pod kontrolou přes kamerový systém. Také je to poprvé, co vidím zapalovat svíce plynovým pistolovým podpalovačem, ne nepodobným letlampě. Do celkové atmosféry tyto jednotlivosti zapadají asi jako pěst na oko. Obsluha je jinak milá a ochotná. Začínám kuřecím salátkem s česneko-jogurtovým dressingem a bagetkou. Výborně vyvážený, lehký, počechrá chuťové buňky a navnadí na další chod. Tím je zámecký kord se švestkami, doplněný americkými bramborami. Jedná se o vepřovou panenskou svíčkovou s kuřecími kousky, které jsou prokládány sušenými švestkami, balenými v křupavé slanince. Opečené brambory vypadají nádherně, maso je výborně připravené, švestky v obalu ze slaniny vnášejí nádech exotična a skvěle doplňují a ozvláštňují celkové vyznění pokrmu. Kořenění je decentní a nepřekrývá ostatní chuťové vjemy. Snad jediná výtka by mohla směřovat k lehounce povadlé zelenince. Závěrečnou tečku obstarávají zázvorové sejkory, podávané s tvarohem a medem. Staročeský recept na bramborové šišky vnáší do tradiční nabídky dezertů něco nového a neokoukaného. Je to chutné, nepříliš sladké a zajímavé. K pití mám světlé nealkoholické pivo Zlatopramen a espresso značky Alfredo, servírované na nerezovém tácku se smetanou v konvičce a sušenkou. Odhlédnu-li od několika, spíše drobných nedostatků, mohu zámeckou restauraci Austerlitz doporučit k návštěvě.
Datum návštěvy: 7.12.2014

Menu
Předkrm: Kuřecí salátek s bagetkou
Hl.chod: Zámecký kord se švestkami a americkými bramborami
Zákusek: Staročeské zázvorové sejkory s tvarohem a medem
Nápoje: Nealkoholické pivo světlé Zlatopramen
Nápoje: Káva espresso Alfredo
Žádné komentáře:
Okomentovat