CAMPUS RIVER

Kontaktní údaje: Restaurant & Café Campus River, Palachovo nám.2, Brno-Starý Lískovec, mailto: info@campusriver.cz, web: www.campusriver.cz

Hodnocení: Restaurace Campus River je součástí obchodního centra Campus Square a jeho prostoru nazývaného Food Court. Díky tomu není problém dostat se sem MHD ani pohodlně zaparkovat auto na jednom z mamutích parkovišť či v podzemních garážích. Celý interiér, laděný do žlutých pastelových tónů, je zajímavě a současně geniálně rozčleněn jednoduchými prvky, z nichž tím nejdůležitějším je světlo. To se postará o nasvícení stolů umístěných na vyvýšených stupních a vytáhne je do popředí. Jiné stoly naopak zůstávají utopeny v šeru a slibují více intimity. U oken, vedoucích do prostoru obchodního centra, posezení obstarávají vysoké barové židle, u protilehlé stěny pak stejnou funkci plní obrovské kožené sedačky. O dotvoření atmosféry se starají lehké průsvitné závěsy a černobílé velkoplošné fotografie na stěnách. Dokonce ani televizní obrazovka se sportovním kanálem zde nepůsobí nijak rušivě. Obsluha je příjemná, milá a všímavá. Vždy mě potěší, když se personál zajímá, jak mi předložené pokrmy chutnají a adekvátně k tomu reaguje. A tady to funguje velmi dobře. Jako předkrm si objednávám hovězí carpaccio s papričkami jalapeños, salátkem a hoblinkami parmezánu. K dochucení je tu skrojek citronu a jako příloha jsou podávány opečené tousty. Jejich aranže na talíři mi přijde trochu laciná, ale to je tak asi jediná výhrada, kterou k předkrmu mám. Chuťově je výborný s lehce pikantním nádechem. Dále je mi servírován jeden z „Hot tipů“ šéfkuchaře, a to steak z uruguayské vyzrálé špičky s redukcí z červeného vína a s pečenými vydlabanými bramborovými půlkami, plněnými cibulovou salsou. Na talíři to vypadá opravdu velmi dobře a neopomenutelnou vstupenkou do tohoto dějství je také libá vůně. Maso je úžasně připravené, šťavnaté a je vynikající i chuťově. Korunku mu nasazuje jemňoučká omáčka a chválu si zasluhuje i nápad s plněnými bramborami. Je to neotřelé, originální a zážitek v oku i v ústech. Menu zakončuji čokoládovým suflé a expressem značky Castellari. Oboje je dobré, ale nijak exkluzivní. Červené rozlévané víno odrůdy Modrý Portugal je svěží s krásným ovocným buketem a příjemnou vůní. Nechápu jen jeho účtování a servírování v objemovém množství 1,5dcl. Sklenice pak opticky vypadá o poznání prázdnější, než ve skutečnosti je. Celkově hodnotím zážitek z restaurace jako příjemný a nevidím důvod proč podnik nedoporučit.

Datum návštěvy: 8.1.2015

Menu
Předkrm: Hovězí carpaccio s papričkami jalapeños, salátkem a hoblinkami parmezánu
Hl.chod: Steak z uruguayské vyzrálé špičky, pečené vydlabané bramborové půlky plněné cibulovou salsou
Zákusek: Čokoládové suflé
Nápoje: Víno Modrý Portugal vinařství Pavlov
Nápoje: Káva expresso lungo Castellari




Žádné komentáře:

Okomentovat