Hodnocení: Pizzerie U Martina je přímo na centrálním náměstí města Kyjova a není tedy žádný div, že je v nedělním odpoledni poměrně slušně zaplněná. V interiéru převládají červená a žlutá barva, v jejichž tónech se nesou stěny i strop. Výrazně dominantním prvkem je barový pult, který navazuje na otevřenou přípravnu pizzy s originální italskou pecí. Pult je obložený kameninovou imitací a má velice zajímavě integrovanou vinotéku. Stoly a židle jsou z masivu, posedět je možné i u sudu. Atmosféru dotvářejí i stylové velkoformátové fotografie. Obsluha je sympatická a pohotová, jen mi přijde trochu odtažitá. Obědové menu zahajuji se Salmone alla tartara, což je nasekaný čerstvý losos s cibulkou a pestem, podávaný s opečenými tousty. Strohá a jednoduchá úprava s limetkou, chuťově jemné a nepříliš výrazné, zpočátku mi tento předkrm přijde takový nijaký, ale postupně se přece jen dopracovávám k jakémusi „zážitku“. Pizzu volím tu s názvem Prosciutto Crudo. Její základ tvoří smetana, mozzarella, parmská šunka, rajčata a navrch nastrouhaný parmezán. Tato kombinace snad ani nemůže zklamat, a když se přidá krásně vláčný korpus, není co řešit. Snad jediná výhrada by směřovala na skutečnost, že přestože jsem poměrně rychlý jedlík, poslední čtvrtka pizzy je už v podstatě úplně studená. Závěrečnou tečku obstarává tiramisu ve formě dortíku. Žádný velký zázrak tahle mazlavá konzistence opravdu není. Řekl bych, že neurazí, ale ani nenadchne. Espresso americano je servírováno v plném standardu jak se sluší a patří a je dobré. Nealkoholické čepované pivo Lobkowitz je standard. Celkový dojem je solidní a veskrze příjemný.
Datum návštěvy: 11.1.2015

Menu
Předkrm: Salmone alla tartara
Hl.chod: Pizza prosciutto crudo
Zákusek: Tiramisu
Nápoje: Nealkoholické pivo Lobkowitz světlé
Nápoje: Káva espresso Carraro Americano
Žádné komentáře:
Okomentovat