Hodnocení: Restaurace, nebo přesněji pivnice, U Badinů se nachází v klidné části brněnských Zábrdovic v domě, kde má údajně podnik tohoto zaměření tradici již od roku 1905. Na webových stránkách restaurace se ještě objevují fotografie s pojmenováním Kozlovna, ale na zlatavý mok z Velkých Popovic už dnes upomíná jen mohutná plastika kozla nad vinotékou v nekuřácké části. Ostatní „kozlovské“ dekorace jsou pryč, nahradily je propriety z pivovaru Starobrno. Interiér je laděn do pastelových zelenkavých tónů, které jsou zkombinovány se dřevem a s hnědými koženkovými potahy lavic. Oddělené jsou sekce pro kuřáky a nekuřáky. V pondělí v podvečer je pivnice docela slušně zaplněna a personál se rozhodně nenudí. Zpočátku je jejich přístup pohotový, byť chladný a odtažitý, s přibývajícím časem však mám stále větší problém upoutat jejich pozornost a o zpětnou vazbu snad ani nestojí. Začínám chalupářskou kapustnicí z kysaného zelí, s mírně pikantní klobásou, sušenými švestkami a čepicí zakysané smetany. Je výborná, krásně bohatá, vyvážená, nemám s ní nejmenší problém. Smetana dokonale zjemňuje její pikantnost a hladí chuťové pohárky. Opravdu povedený start. Už se těším na rib eye steak z vysokého roštěnce s pikantními červenými fazolemi podpořenými chilli papričkou. Jako přílohu jsem zvolil steakové hranolky, které jsou servírovány na samostatném talíři. 300gramová porce masa je pořádný flák a na talíři je to vidět. Chtěl jsem úpravu medium a přesně takový steak také je. Šťavnatý, pěkně udělaný, krásný na řezu. Marináda s červenými fazolemi je terno, které dává zbytku tvář a výraz. Jen pod slovem pikantní si představuji něco docela jiného, než co mám před sebou. Ale nijak to nesnižuje celkový pozitivní dojem z předloženého pokrmu. Nejslabší složkou tak zůstávají hranolky, které jsou prostě jen přílohou, nic víc a nic míň a asi bych si je dovedl představit o malinko víc osmažené. K pití zkouším napřed světlé 11° Starobrno Medium, poté řezanou 10° ze stejného pivovaru, obě správně vychlazené. Za vítěze pomyslného duelu bych vybral řezané pivo, které mi přijde chuťově plnější. Na dezert už tentokrát nezbývá místo, i když být obsluha dosažitelnější možná bych se i zmáčkl. Takto končím espressem z italské stáje Hausbrandt, které je ovšem slabé a nevýrazné. Při celkovém hodnocení pivnice U Badinů bych vypíchl nezakouřené prostředí a velmi slušné jídlo, o něco horší je to ovšem s obsluhou.
Datum návštěvy: 16.2.2015

Menu
Polévka: Chalupářská kapustnice z kysaného zelí, s mírně pikantní klobásou a sušenými švestkami
Hl.chod: Rib eye steak, pikantní červené fazole s chilli papričkou, steakové hranolky
Nápoje: Pivo čepované Starobrno Medium 11° světlé
Nápoje: Pivo čepované Starobrno 10° řezané
Nápoje: Káva espresso Hausbrandt
Žádné komentáře:
Okomentovat