U KOSTELA

Kontaktní údaje: U Kostela, nám.sv.Jana 3, Újezd u Brna, mailto: restaurace@restauraceukostela.com, web: www.restauraceukostela.com

Hodnocení: Nedávno zrekonstruovaná budova v samém centru Újezdu u Brna naproti kostela v sobě skrývá útulnou restauraci, která v interiéru kombinuje moderní prvky s tradiční staročeskou výzdobou. Velké prostory, ruku v ruce se střídmostí nainstalovaných propriet, dodávají vzdušnost a volnost. K té přispívá i krémové ladění stěn a gigantický barový pult. Stoly a židle z masivu pak zase vzbuzují pocit jistoty a spolehlivosti. K dispozici je oddělený nekuřácký sál s dětským koutkem, sklípek i vlastní parkoviště, v létě pak skrytá venkovní zahrádka. Obsluha je pozorná, milá, sympatická a usměvavá. Jakmile se jednou hosta ujmou, běží už vše jako na drátku bez zbytečného zdržování. Své obědové menu startuji česnekovou krémovou polévkou s krutony. Mám tuhle krémovou variaci klasické polévky rád, a když je jemná, voňavá a doplněná smetanou jako ta tady, není co řešit. Jako hlavní chod jsem zvolil těstoviny s norským lososem a smetanou. Konzistence nudlí tagliatelle je v pořádku, kousků lososa je více než dost, a když se navrch přidá vynikající omáčka, je zaděláno na hezký chuťový zážitek. Jediné, co postrádám je lžíce, aby mi dlouhé nudle neskákaly z vidličky po všech čertech. Závěrečnou tečku obstarává italské tiramisu, servírované ve skleničce. Je krásně strukturované a sladké tak akorát. Káva espresso značky Pascucci je silná s krásnou vůní a i v chuti je velmi dobrá. Restaurace U Kostela se celkově jeví jako skvělá volba jak pro všední, tak i sváteční posezení. Dovedu si zde představit velkou společenskou slavnost, rodinu na nedělním obědě i zamilovaný pár s poledním meníčkem. A nikdo pravděpodobně nebude odcházet zklamaný.

Datum návštěvy: 5.2.2015

Menu
Polévka: Česneková krémová s chlebovými krutony
Hl.chod: Těstoviny s norským lososem a smetanou
Zákusek: Tiramisu
Nápoje: Nealkoholické pivo světlé Zlatopramen N•A
Nápoje: Káva espresso Pascucci




Žádné komentáře:

Okomentovat