Hodnocení: Restaurace Divá Bára je schována ve sklepních prostorách na jedné z hlavních brněnských tepen směřujících z centra. Nenápadný vstup ukrývá poměrně členitý, skoro až nepřehledný labyrint výškově oddělených sekcí, které jsou ještě dále izolovány od okolí zábranami. Klenuté stropy, neomítnuté cihly, dřevené obložení, stará rádia, nástěnné hodiny z dob reálného socialismu a další propriety se snaží navodit příjemnou retro atmosféru, ale daří se to jen napůl. Přes všechny stavebně-technické hrátky totiž prostor stále působí lehce stísněně a ponuře. Při plném obsazení stolů se dá očekávát i poměrně velký hluk. Obsluha působí malinko rozpačitě, nicméně snaha jí rozhodně nechybí a oceňuji všímavost, kterou si dokáže uchovat i v tomto nepříliš vstřícném prostředí. Na úvod si objednávám drůbeží játra na červeném víně. Úprava na talíři je tak trochu bez nápadu, ale chuťově je to v pořádku. Sice si už pravděpodobně za malou chvíli nebudu pamatovat, co jsem to vlastně jedl, ale funkci předkrmu si játra plní docela obstojně. Pro hlavní chod jsem si zvolil farmářský steak z hovězí svíčkové se smetanovou omáčkou, anglickou slaninou, kukuřicí a opečenými bramborami. Maso je trochu více propečené než bych si přál, každopádně je vcelku dobré. Už horší je to se zbytkem. Smetanová omáčka je plytká a nevýrazná. Kukuřici, proklamovanou v názvu, je nutné hledat lupou a anglickou slaninu reprezentuje pouze jeden plátek. Tohle vše by se dalo pominout, co se ale odpouští už hůř je fakt, že jídlo je téměř studené. Ze zákusků uváděných v jídelním lístku jich polovina není, na palačinku ani na zmrzlinu nemám chuť, a tak končím espressem LavAzza. A bohužel ani tady toho k chválení moc není. Vyskytuje se stejný problém jako v předchozím případě, káva je jen vlažná a dobrá také moc není. Čepované pivo Svijany 11° je v pořádku, je správně vychlazené a i chuťově je bez výhrad. V celkovém hodnocení se tak nějak není o co opřít a marně hledám aspoň jedinou věc, co by mě sem přítáhla zpátky.
Datum návštěvy: 24.3.2015

Menu
Předkrm: Drůbeží játra na červeném víně
Hl.chod: Farmářský steak z hovězí svíčkové se smetanovou omáčkou, anglickou slaninou a kukuřicí
Nápoje: Pivo čepované světlé Svijany 11°
Nápoje: Káva espresso LavAzza
Žádné komentáře:
Okomentovat