Hodnocení: Italský restaurant La Finestra In Cucina se nachází v samém centru Prahy kousek od Staroměstského náměstí. Vzdušnému interiéru dominují mohutné sloupy z neomítnutých cihel, dřevěné stoly a židle spolu s diskrétním tlumeným osvětlením pak přinášejí intimitu a uvolněnost italského venkova. Obrazy a nástěnná zrcadla už jen dokreslují výsledný příjemný dojem. Atrakcí podniku je jednak okno do kuchyně, v němž mohou hosté sledovat přípravu jídel, a pak výběr masa a ryb, které číšníci přivážejí přímo ke stolům na pojízdném tácu, aby si každý z návštěvníků mohl vybrat svůj kousek, který dostane na talíř. Obsluha je vysoce profesionální, znalá a nešetří úsměvy. Jejich péče je prvotřídní, přestože působí poněkud chaoticky. Vinný lístek je neskutečně rozsáhlý a bohatý, jeho papírová podoba zabírá půl stolu. Vybírám bílé Pinot Grigio, ročník 2013 od Eleny Walch z oblasti Alto Adige Castel Ringberg. Toto víno má světle slámově žlutou barvu, svěží a elegantní vůni, v chuti je komplexní, jemně ovocné a harmonické. Luxusní sklo a perfektní předvedení je samozřejmostí. Na úvod dostávám pozornost podniku v podobě salátku z červené řepy. Jednoduché, chuťově zajímavé a originální. Je to jednohubka na jedno nadechnutí, ale prvotřídní. Dalším chodem je Carpaccio di tonno al sesamo e papaja. Krásná úprava na talíři slibuje mimořádný zážitek, a ten se opravdu dostaví. Je to decentní, krásně vyvážené a neotřelé. Jako hlavní chod jsou mi servírovány Pappardelle con ragu di cervo, barbabietole, lenticchie e radice. Zasněžení parmezánem je mi nabídnuto extra. Konzistence těstovin je dokonalá, ale jinak mě pokrm neoslovuje. Nedokážu v něm pro sebe najít nic zajímavého a ohromujícího. Závěr je ve znamení Tiramisu di cioccolato nero con sorbetto di mela verde. Na rozdíl od předchozího chodu, je dezert dokonalost sama. Ač to zní neuvěřitelně, hořká čokoláda se skvěle doplňuje se sorbetem ze zeleného jablka a v celku vytváří harmonii mimořádného chuťového zážitku. Končím silným a výborným expressem a loučím se digestivem v podobě Zacapa Grand Reserva 23years old. V restaurantu La Finestra se dá zažít skutečně luxusní večer, samozřejmě za patřičně luxusní cenu.
Datum návštěvy: 19.5.2015

Menu
Amuse bouché: Salátek s červené řepy
Předkrm: Carpaccio z tuňáka se sezamovým krémem
Hl.chod: Pappardelle s jelením ragú, červenou řepou, čočkou a kořenovou zeleninou
Zákusek: Tiramisu z hořké čokolády se sorbetem ze zeleného jablka
Nápoje: Víno Elena Walch Pinot Grigio, Castel Ringberg 2013
Nápoje: Rum Zacapa Grand Reserva 23years old
Nápoje: Nealko minerální voda San Pellegrino
Nápoje: Káva double espresso
Žádné komentáře:
Okomentovat