Hodnocení: Poloha Chagall´s Club Restaurantu je více než výhodná, nachází se totiž jen pár minut od Staroměstského náměstí v samém centru Prahy. Interiér se nese v moderním duchu, přitom nepostrádá klasicistní prvky a důraz na umělecký charakter výzdoby. Prostoru dominuje obrovské zrcadlo zakuté do gigantického rámu, kterého si prostě nelze nevšimnout, nelze ho pominout ani ignorovat. Krásné čalouněné židle, světla i bronzová socha fauna v životní velikosti dokreslují toto elegantní prostředí. Obsluha je na té nejvyšší úrovni, jakou si host vůbec dokáže představit - bílými rukavičkami při zakládání stolů počínaje, přes diskrétní profesionální přístup až k dokonalému přehledu o nabízených pokrmech i vínech. Z nabídky vybírám čtyřchodové „České menu“ společně se snoubenými víny. Na úvod je mi nabídnuto pečivo a pozornost podniku v podání hovězí tagliaty s chilli salsou a chipsem. Toto amuse bouche je opravdu výborné a povzbuzuje očekávání věcí příštích. Dostávám první vzorek vína, kterým je bílá polosladká Pálava 2013 z vinařství Sedlák. Je krásně harmonická, jemná kyselinka se doplňuje s ovocným nádechem a hladí chuťové buňky. Na stole se objevuje zvěřinová paštika zapečená v těstě s tokajskou omáčkou, jeřabinami, jahodami a nakládanými houbami. Nádherná úprava mě doslova nadchne, že se až nemohu dočkat ochutnání. Hra jednotlivých tónů a odstínů je mimořádná. Tuhle výrazná sladkost jahody a tamhle decentní drsnost paštiky. Jsem v labužníkově ráji. Do skleničky je mi naléváno bílé Chardonnay Pinot 2012 z vinařství Gala. Oproti předchůdci už není tolik sladké a působí o něco méně harmonicky. Následuje bramborová polévka s lesními houbami a majoránkovým olejem. Tady to už není o vzhledu, ale o úžasné vůni, linoucí se z talíře. Chuťově je polévka bez jediné chybičky, dokonalá a nezapomenutelná. Je mi skoro až líto, když je talíř prázdný. K hlavnímu chodu dostávám červené víno Cabernet Moravia 2013 opět z vinařství Sedlák. Výrazně ovocná vůně jde ruku v ruce s barikovou chutí. Víno má krásně dlouhý závěr a výrazné taniny. Pečené kačeří stehno se zeleninovým ragů a cuketovo-bramborovými placičkami je stejně prvotřídní jako předešlé chody. Všechno je tady na správném místě, nic nechybí ani nepřebývá. Pojmenovat tento chod „Ódou na radost“ nemůže být výstižnější. Závěrečný domácí banánovo-tvarohový dortík s ovocem už jen potvrzuje, že Chagall´s Club Restaurant je, co se týče jídla, na té nejvyšší možné úrovni. Opět mám před sebou úpravu, na kterou je radost pohledět, která je dotažená do posledního detailu. A o chuti se dá říct v podstatě to samé. Lahodné, mazlivé, sladké tak akorát. Káva je silná a výborná. Digestiv Diplomático Reserva Exclusiva, kterým se s Chagall´s Club Restaurantem loučím, je jemný jako pohlazení jarního vánku. Díky, tohle byl opravdový gurmánský zážitek.
Datum návštěvy: 20.5.2015

Menu
Amuse bouche: Hovězí tagliata s chipsem a chilli salsou
Předkrm: Zvěřinová paštika zapečená v těstě s tokajskou omáčkou, jeřabinami a nakládanými houbami
Polévka: Bramborová polévka s lesními houbami a majoránkovým olejem
Hl.chod: Pečené kačeří stehno se zeleninovým ragů, cuketovo-bramborové placičky
Zákusek: Domácí banánovo-tvarohový dort s ovocem
Nápoje: Víno Pálava, Vinařství Sedlák 2013
Nápoje: Víno Chardonnay Pinot, pozdní sběr, Vinařství Gala 2012
Nápoje: Víno Cabernet Moravia, Vinařství Sedlák 2013
Nápoje: Rum Diplomático Reserva Exclusiva
Nápoje: Nealko minerální voda Mattoni jemně perlivá
Nápoje: Káva espresso lungo
Aktualizace: Restaurace změnila provozovatele i název. Nyní na stejné adrese podnik Home Kitchen
Žádné komentáře:
Okomentovat