JEDNA BÁSEŇ

Kontaktní údaje: Jedna báseň, Sukova 2, Brno-střed, mailto: info@jedna-basen.cz, web: www.jedna-basen.cz

Hodnocení: Nekuřácká Jedna báseň se nachází na klidné ulici v centru města. Moderní barevný interiér je úsporně a citlivě rozvržen, stoly oddělují nízké zídky a celý prostor působí vzdušně a otevřeně. K dispozici je i malý salónek a letní zahrádka. Obsluha je milá, pohotová a usměvavá. Zajímá je zpětná vazba a mají výborný přehled o nabídce, která sice není kdovíjak rozsáhlá, zato se ale host může spolehnout na čerstvost surovin a zajímavé variace. Na úvod objednávám bílé víno odrůdy Sauvignon z Nového Zélandu z vinařství Sileni, které od svého uvedení na trh posbíralo už několik prestižních mezinárodních cen. A je to poznat hned na první pohled. Krásná světle žlutá barva opaleskuje jemnými odlesky, jasná a čistá vůně citrusových květů se elegantně doplňuje s chutí po tropickém ovoci s nuancemi čerstvých bylin. Výborný začátek. Jako předkrm volím asijské špagety. Směs těstovin, arašídů, zeleniny, tofu, bambusových výhonků, chilli a sójové omáčky je lehounce pikantní a pěkně vyvážená. V druhém sledu přichází steak z lososa marinovaný v rumu, podávaný s hráškovým pyré a limetkovou majonézou. Úprava na talíři vypadá dobře a jednotlivé položky pokrmu k sobě krásně pasují. Pyré i majonéza jsou lahodně jemné a výborně doplňují lososa. Celek je decentní a harmonický. Na závěr mám na stole domácí tvarohový dort s jahodami a šlehačkou. Dort je pěkně vláčný, sladký tak akorát a jahodový tartar mu dodává na kouzlu. Šlehačka to nekazí, a tak jsem nadšený. Espresso Mauro je silné a dobré. V Jedné básni si na nic nehrají, ale sázejí na kvalitu, nekomplikovanost a příjemné prostředí. Za mě velmi uspokojující.

Datum návštěvy: 8.6.2015

Menu
Předkrm: Asijské špagety
Hl.chod: Steak z lososa marinovaný v rumu s hráškovým pyré a limetkovou majonézou
Zákusek: Domácí tvarohový dort s jahodami a šlehačkou
Nápoje: Víno Sileni Sauvignon Blanc 2014
Nápoje: Kohoutková voda
Nápoje: Káva espresso lungo




Žádné komentáře:

Okomentovat