LA FRESCA

Kontaktní údaje: La Fresca, Velké náměstí 55, Kroměříž, mailto: hotel@lafresca.cz, web: www.lafresca.cz

Hodnocení: Těžko si v Kroměříži představit lepší adresu než má hotel a restaurace La Fresca na hlavním Velkém náměstí, jen pár kroků od radnice, informačního centra nebo zámku s jeho podzámeckou zahradou, zapsanou v seznamu kulturních památek UNESCO. Přesto je tu v letním sobotním podvečeru poměrně prázdno. Trochu zarážející na hotelovou restauraci v této pozici jsou poměrně nevelké prostory, které navíc trpí rozdělením na dvě místnosti, přičemž ta menší je ještě k tomu silně poznamenána vstupem do vlastního hotelu. Stěny jsou částečně obloženy dřevem, stropy jsou křížově zaklenuté, v hlavní místnosti jsou na stěnách fresky, zpodobňující historii města Kroměříže. Ve vedlejší místnosti totéž suplují obrazy, doplněné velkými zrcadly. Kožená křesla se snaží navodit pocit luxusu, ale daří se to jen napůl. Letní zahrádka v podloubí je naopak velkým plus tohoto podniku. Obsluha se snaží o vysokou profesionalitu, je milá a sympatická, ale k dokonalosti přece jen krůček chybí. K pití objednávám růžové lehké a svěží víno odrůdy Merlot z vinařství Chateau Valtice, označované obchodní značkou Gracie. Jedná se o víno meruňkové bravy z Dolních Dunajovic z vinařské trati Ořechová hora, které se vyznačuje tóny po červeném ovoci a příjemnou, vyváženou chutí. Menu startuje carpaccio z hovězí svíčkové s rukolovým salátem, parmezánem, olivami, balzamikovým pestem a česnekovou bagetou. Na první pohled nic moc. Kopec rukoly přebíjí krásu tenkých hovězích plátků, které jsou navíc čerstvě vytažené z mrazícího boxu. Chvílemi přemýšlím, jestli mezi zuby drtím ledové krystalky nebo zrnka soli. Je to prostě katastrofa a veškerý zážitek jde do kopru. To hovězí steak z pravé svíčkové s pepřovou omáčkou, grilovanou zeleninou a smetanovými bramborami je už úplně jiné liga. Celek vypadá na talíři výborně. Maso je v provedení medium šťavnaté, krásné na řezu a jednoduše nemá chybu. Grilovaná zelenina i pepřová omáčka fungují znamenitě, gratinované brambory přestože nevypadají kdovíjak úžasně, chuťově jsou perfektní. Celek je zapamatovatelný a dává zapomenout na nepovedený předkrm. Čokoládové suflé v muffinové misce, doplněné malinovým zmrzlinovým sorbetem a omáčkou z lesních plodů je vyvážené a dobré. Kubánská káva značky Moak je připravena z jihoamerické 100% arabiky řady Fair Trade v kombinaci s kubánským rumem a je výborná. La Fresca není dokonalá, ale rozhodně je v Kroměříži jedním z těch lepších podniků, které nezklamou ani tu nejnáročnější klientelu.

Datum návštěvy: 11.7.2015

Menu
Předkrm: Carpaccio z hovězí svíčkové
Hl.chod: Hovězí steak z pravé svíčkové s pepřovou omáčkou, grilovanou zeleninou a smetanovými bramborami
Zákusek: Čokoládové suflé se zmrzlinovým sorbetem a omáčkou z lesních plodů
Nápoje: Víno Chateau Valtice Gracie Merlot rosé 2013
Nápoje: Minerální voda jemně perlivá Bonaqua
Nápoje: Káva kubánská Moak Fair Trade





Žádné komentáře:

Okomentovat