NIKA-ATRIUM

Kontaktní údaje: Nika-Atrium, Husova 36, Jihlava, mailto: nika-atrium@hotmail.cz, web: www.nika-atrium.cz

Hodnocení: Restaurace Atrium se nachází nedaleko centra města v klidné historické části. Interiér je neskutečně různorodý a bohatý na množství dekorací, pocházejících z cest po karibských ostrovech. Ve zvýšeném patře s živými květinami je zase výzdoba z Indonésie a dole pod ním je jezírko s živými rybkami. Na stěnách jsou masky, sombrera, foukačky, šípy, originální hudební nástroje a další propriety. Stejně různorodé je i posezení: zákazník tu najde harém, červenou lucernu, dlouhé pirátské stoly. Je to takový pel mel, že jeden neví, kam se dřív podívat. A pak je tu ještě nádherná klidná zahrádka s parkovou úpravou, vklíněná mezi domy a opřená o pozůstatek staré hradební zdi. Personál je milý a ochotný, přirozený a noblesně nonšalantní. K pití mám místní 11° kvasnicové pivo Ježek a přiznávám, že to není tak úplně můj šálek čaje. Začínám s roládkou z pomalu pečeného roastbeefu s křenovým cream fraiche na lůžku salátu. Pěkná jednoduchá úprava dostává trochu na frak pomláceným talířem. Chuťově je to ovšem jemné a současně výrazné. Jednotlivé položky si spolu dobře rozumí a vytvářejí harmonický celek. Nejinak je tomu i s marinovanou krkovičkou na grilu Sous-Vide v česnekovém oleji s pečenými bramborami, zakysanou smetanou a křenem. Maso je pěkně připravené, brambory výtečné, zelenina a cibulka nevtíravě doplňují zbytek, jemný smetanovo-křenový dip pak nasazuje tomu všemu korunu. Není to zázrak, ale je mu blízko. Nabídka dezertů je očesaná na pouhé dva kousky, a protože banánová pěna mě nijak neláká, volím čokoládový dortík. Je to bohužel úplně ten stejný jaký jsem měl o den dříve jinde. Je stejně dobrý, ale cena je o 40% vyšší. Končím s cappuccinem Carraro na nerezovém tácku od Becherovky. Restaurace Atrium je v Jihlavě unikátní svým netradičním prostředím, kromě kterého nabízí i výbornou kuchyni a decentní personál. Takže jestliže se mě někdo zeptá, zda bych šel zas, řeknu ano.

Datum návštěvy: 12.8.2015

Menu
Předkrm: Roládka z pomalu pečeného roastbeefu s křenovým cream fraiche na lůžku salátu
Hl.chod: Marinovaná krkovička na grilu Sous-Vide, pečený brambor se zakysanou smetanou a křenem
Zákusek: Domácí višňový Foret Noir
Nápoje: Pivo 11° Ježek kvasnicové
Nápoje: Káva cappuccino Carraro





Žádné komentáře:

Okomentovat