Hodnocení: Restaurant Buena Vista se nachází mimo centrum města na jedné z hlavních tříd v přízemí viktoriánské vily. Interiér je laděn v duchu jihoamerických a kubánských tradic, ať už se jedná o výzdobu, dekorace či celkovou atmosféru. Stoly z tmavého masivu a barevné čalouněné židle přispívají k pocitu pohody. Součástí restaurace je i dřevěný přístavek, rozšiřující kapacitu podniku o další místa a především obrovská letní terasa se samostatným venkovním barem, schovaná vzadu za vilou. Je tu i hřiště pro ty nejmenší návštěvníky. Personálu se nedá upřít všímavost, už o něco horší to je se základními návyky. Například donášení příborů a couvertu až poté, co je jídlo na stole, je ten nejvíce do očí bijící handicap. Na úvod objednávám růžové rakouské víno od Bruno Kirchbauma odrůdy Cabernet Sauvignon, ročník 2012. Barva je hodně světlounká, vůně nevýrazná, ovocná chuť s náznakem bylinek neurazí ani nenadchne. Jídelní menu otevírá hovězí carpaccio s parmezánem, rukolou, limetkou a opečenými tousty. Plátky hovězího jsou pěkné, jen se na můj vkus trochu moc topí v oleji. Chuťově je ale celek v pořádku. Hlavní chod představuje špíz z grilovaných kousků čerstvého lososa a tresky na listovém salátku s omáčkou z citrusových plodů a s opečenou focaccií. Přiznám se, že nedokážu přijít na to, proč kombinovat lososa s treskou a na jehlu k nim přidat ještě limetky. Také opečené focaccie jako příloha nejsou to pravé ořechové, více by se hodily klasické brambory, které by podtrhly křehkost rybích kousků. Focaccie jsou pro tento účel zbytečně „hrubé“ a nefungují dobře. Celé je to takové roztříštěné a překombinované, snad jediné, co je skutečně výborné, je tak nakonec samotný listový salát. Menu pak uzavírá domácí višňový Foret Noir dortík a cappuccino Piacetto. Oboje je vynikající a především dortík smazává rozpačitý dojem z předchozích chodů. Buena Vista i tak ovšem zůstává za očekáváním a jednoznačně zde nedokáží využít potenciál úžasných prostor.
Datum návštěvy: 11.8.2015

Menu
Předkrm: Hovězí carpaccio s parmezánem, rukolou, limetkou a toastem
Hl.chod: Špíz z grilovaných kousků lososa a tresky na listovém salátku s omáčkou z citrusových plodů a s focaccií
Zákusek: Domácí višňový Foret Noir
Nápoje: Víno Bruno Kirschbaum Cabernet Sauvignon Rosé 2012
Nápoje: Káva cappuccino Piacetto
Žádné komentáře:
Okomentovat