Hodnocení: Italský restaurant La Corte sídlí nedaleko pražské dopravního uzlu Florenc ve dvoře řadového činžovního domu. Z ulice na něj upozorňuje pouze vývěsní štít a reklamní tabule, takže ho lze snadno přehlédnout už proto, že v bezprostředním sousedství je masivně propagované rychlé občerstvení KFC. Pokud si tedy dá člověk tu práci s hledáním, ocitne se v prostorách, kde spolu soupeří dva protichůdné styly. Na jedné straně je to důraz na přírodu - skulptury stromů uprostřed místnosti, dřevěná podlaha, nelakované masivní desky stolů, lavic a celý bar; na straně druhé se tu objevují ozvěny industriálních komplexů - lampy, neomítnuté cihly, vzduchotechnika a kovaná zábradlí. Oboje je do sebe umně zakomponováno aniž by to působilo násilně nebo rušivě. Kvituji i jednoduché založení stolů, které v podnicích tohoto typu nebývá tak úplně běžné. Už hůře skousávám fakt, že příbory jsou špinavé zaschlými zbytky jídla. Obsluha je bezprostřední, vstřícná a usměvavá. Startuji hovězím carpacciem s rukolou, olivami a parmezánem. Tradiční úprava vypadá dobře, chuť je také v pořádku, jen plátky masa jsou na můj vkus příliš studené, pokojová teplota by mi vyhovovala víc. Plusem jsou výborné černé olivy. Jako hlavní chod volím těstoviny Pollo e Spinaci. Ke kuřecím kouskům, špenátu, smetanové omáčce a hoblinkám parmezánu jsem si vybral bezlepkové penne. A není co řešit, protože je to dokonalé. Těstoviny jsou jako z učebnice krásně na skus, smetanová omáčka hladivá a celé je to přesně takové, jaké to mám rád. Závěrečná vanilková pannacotta s malinami je mazlivá, ne moc sladká a přestože maliny nepatří mezi mé nejoblíbenější ovoce, tady ta kombinace funguje naprosto perfektně. Díky skutečnosti, že mě čeká tříhodinová cesta autobusem, s pitím to nepřeháním a beru za vděk broskvovým džusem Tropicana, který se k nám dováží z Rumunska. Kávu vynechávám. Závěrečný verdikt pro La Corte by mohl znít: milé a solidní, bez velkých překvapení, ale i bez zklamání.
Datum návštěvy: 6.9.2015

Menu
Předkrm: Carpaccio di manzo, hovězí carpaccio s parmezánem, olivami a rukolou
Hl.chod: Pollo e Spinaci, penne s kuřecím masem, špenátem, smetanou a parmezánem
Zákusek: Vanilková pannacotta s malinovou omáčkou
Nápoje: Ovocný broskvový nápoj Tropicana premium
Žádné komentáře:
Okomentovat