Hodnocení: Moderní rohová budova nedaleko vlakového nádraží v Uherském Hradišti skrývá dvoupatrový restaurant, zaměřený na steakovou kuchyni. Interiér laděný v červeno-černých barvách je příjemný a sází na funkční jednoduchost. Všudypřítomný motiv býčků poukazuje na hlavní devízu podniku, kteroužto podporuje i vlastní zrárna masa a otevřená kuchyně. Bar je v každém patře a je plně funkční a nezávislý. Obsluha je ve všech ohledech vysoce profesionální, usměvavá a znalá. Jejich péče je prvotřídní. Na úvod objednávám červené víno Borgo Scopeto Chanti Classico, ročník 2013. Jedná se o víno vyrobené výhradně z odrůdy Sangiovese, hluboké rubínové barvy, intenzivní a plné vůně po lesních plodech, ušlechtilém dřevu, vanilce a kakau. V ústech je suché, dobře strukturované a velmi elegantní s dlouhou dochutí. Jako předkrm volím grilovanou mozzarellu, zabalenou v sušené šunce s listovým salátem a domácími sušenými rajčaty. Na talíři to vypadá nádherně a stejně luxusní je i chuťový zážitek. Všechno je na svém místě a souzní jedno s druhým. Kombinace mozzarelly se sušenou šunkou funguje na výbornou a i ostatní ingredience do celku krásně zapadají. Je to dokonalý vstup do gastronomické nirvány. Ta přichází z rib eye steakem z jižní Ameriky, doplněným omáčkou z čerstvých chilli papriček a grilovanou sezónní zeleninou. Maso je absolutně dokonalé, na řezu nádherné, chuťově bez jediné chyby. Chilli omáčka vhání slzy do očí a je jednoduše nezapomenutelná. Grilovaná zelenina vše doplňuje do harmonického celku a i bylinkové bagetky, které mi zbyly z předkrmu, přicházejí k užitku. Cheescake s pomerančovou omáčkou Cointreau je stejně skvělý jako předchozí chody. Krásně vláčný a ne moc sladký. Káva latté už jen doplňuje fantastický zážitek o další rozměr. A to samé se dá říct o závěrečném rumovém degustačním menu, tvořeném 7letým Flor de Caňa Grand Reserva, výtečným Ron de Jeremy Reserve a 15letým Metusalem Grand Reserva Solera. Dokonalost. Troufám si říct, že v Uherském Hradišti není jiný další podnik, který by se Beef & Beer vyrovnal. Takže při hodnocení není třeba váhat, maximum je jasnou volbou.
Datum návštěvy: 3.10.2015

Menu
Předkrm: Grilovaná mozzarella, bylinková bageta
Hl.chod: Rib Eye Steak, grilovaná sezónní zelenina, omáčka z čerstvých chilli papriček
Zákusek: Cheescake s omáčkou Caintreau
Nápoje: Víno Borgo Scopeto Chanti Classico 2013
Nápoje: Degustační rumové menu
Nápoje: Nealko minerální voda Mattoni jemně perlivá
Nápoje: Káva latté
Žádné komentáře:
Okomentovat