MAXI PIZZERIE

Kontaktní údaje: Maxi Pizzerie, Otakarova 81, Uherské Hradiště, mailto: hotel@hotelmaxi.cz, web: hotel@hotelmaxi.cz

Hodnocení: Poloha Maxi Pizzerie snad ani nemůže být lepší. Podnik se nachází v samém centru města v rohové budově jednoho z hlavních uherskohradišťských náměstí. Je součástí stejnojmenného hotelu, ale má samostatný vchod i status. Interiér je neskutečný mix šíleného designéra, který je schopen vedle sebe postavit figuru v národním moravském kroji a rytíře v brnění, kterýžto pár doplní antickým sádrovým sloupem a porcelánovými slepičkami. Vedle pozlacených soch faunů jsou na stěně starožitné pendlovky, barová freska v duchu vlámských mistrů bojuje o své místo na slunci s ryze dokumentárními barevnými i černobílými fotkami uliček italských městeček. Zelené stěny, částečně obložené dřevem v přední místnosti, růžovo-hnědé v zadních místnostech, soupeří s červenými ubrusy a černými ratanovými křesly. Bar je tak zaskládaný nejrůznějšími proprietami, že přes něj ani není vidět. Obsluha je výhradně dámská a jejich přístup je směsí znuděnosti, nezájmu a jakési podivné ostýchavosti. Například při servírování vína mi toto není ani představeno ani ukázáno, příbory přistávají na stole dlouho poté, co je přineseno jídlo a další podobné neduhy. Stejně rozpačitý jsem i z klientely, kterou korunuje bezdomovec milující všechny okolo sebe. Začínám objednávkou italského vína Torre Orientale Pinot Bianco Friuli, ročník 2013. Základním problémem tohoto bílého vína je, že mu chybí jiskra. Neurazí, ale asi si ho také nikdo nezamiluje. Dojem sráží i sklenice, která rozhodně nepatří do zlatého fondu vytříbeného stolováni. Jako první mi na stole přistává hovězí carpaccio a je stejně futuristické jako interiér restaurace. Neskutečný pel mel všeho možného: olivy na špejli, několik druhů salátů, rukola, to vše zazdívá vlastní plátky hovězího masa a celkově pokrm působí roztříštěně. Opečená bagetka je studená a tvrdá jako kámen. To pizza Liliana je z úplně jiného těsta. Je krásně vláčná, korpus není nikde připečený, obloha je bohatá a přesto vyvážená. Chuťově je to paráda bez dalších výhrad. Stejné je to i s mascarpone con gelato vaniglia, kde se krásně doplňuje hutné mascarpone s nadýchaností vanilkové zmrzliny. Tato kombinace opravdu funguje. Cappuccino v plném servírování s vodou na nerezovém tácku neohromí, ale ani nezklame a podobné je to i s koňakem Hennessy. Maxi Pizzerie je podle všech měřítek průměrný podnik, jehož návštěva není žádný průšvih, ale pokud budu chtít na někoho udělat dojem, půjdu v Uherském Hradišti někam jinam.

Datum návštěvy: 2.10.2015

Menu
Předkrm: Hovězí carpaccio
Hl.chod: Pizza Liliana (rajčatová šťáva, niva, šunka, kukuřice, žampiony, oregano)
Zákusek: Mascarpone con gelato vaniglia
Nápoje: Víno Torre Orientale Pinot Bianco Friuli 2013
Nápoje: Koňak Hennessy
Nápoje: Nealko minerální voda Rajec jemně perlivá
Nápoje: Káva cappuccino BeaCaffé





Žádné komentáře:

Okomentovat