KYJOVSKÝ PIVOVAR

Kontaktní údaje: Kyjovský pivovar, Komenského 596, Kyjov, mailto: info@kyjovsky-pivovar.cz, web: www.kyjovsky-pivovar.cz

Hodnocení: Kyjovský pivovar se nachází na výpadovce z Kyjova směrem na Koryčany v sousedství sídliště Zahradní. K městskému parku, koupališti i sportovnímu areálu je odtud coby kamenem dohodil. Kromě restaurace funguje v té samé budově i penzion. Interiér se chlubí průhledem na pivní tanky, kruhovým barem, tanečním parketem a spoustou místa v hlavním sále, kterýžto detail hodně přidává k pocitu vzdušnosti a otevřenosti v jinak malinko ponurém prostoru. Atmosféru podtrhuje tmavé ladění, začínající trámovým dřevěným stropem, přes nábytek, stěny pokryté velkoplošnými černobílými fotografiemi až k téměř intimnímu osvětlení lampami s kovovými stínítky. Obsluha je příjemná, všímavá a má přehled o nabídce. V době mého příchodu je restaurace v podstatě prázdná, a tak vše funguje skvěle. S postupujícím časem se ovšem stoly zaplňují a služby začínají váznout. Čekací doba se neúměrně prodlužuje a prodleva mezi okamžikem, kdy kuchyně hlásí hotovo a vlastním položením talíře na stůl je až tristní. Chtělo by se dokonce říct, že obsluha nestíhá už při poloviční obsazenosti a nedovedu si představit, jak by to vypadalo, kdyby byl podnik našlapaný až po střechu. Obědové menu zahajuji restovanými husími játry s jablky, červenou cibulkou a tousty. Jatýrka jsou jemná a v kombinaci s jablky vytvářejí harmonický celek, který je výborný. Jako hlavní chod volím špalíky z vepřové panenky zabalené ve slanině s povidlovou omáčkou a s opékanými bramborami. Úprava na talíři je pěkná a střízlivá, chuťově už to taková sláva není. Maso je malinko tužší a bez nějakého výrazného akcentu. Totéž se dá říci o omáčce, které chybí výraz a cokoli, co by zaujalo. Není to žádná katastrofa, ale jako celek tento pokrm nefunguje. Nemám z něho žádný vjem a pravděpodobně už ve dveřích restaurantu při odchodu na něj zapomenu. Posledním dílkem do skládačky jsou smažená jablka v pivním těstíčku se zmrzlinou a šlehačkou. Díky již zmiňované váznoucí obsluze, mi na stole přistává dezert, kde je už šlehačka proměněna v beztvarou rozbředlou kaši bez jakékoli chuti, což je věčná škoda, protože samotná jablka v županu jsou fantastická. Být ještě o poznání teplejší, fungoval by na sto procent i kontrast s vanilkovou zmrzlinou. Takhle nezbývá než litovat promarněné šance. Cappuccino značky Café Reserva je výborné. Z hodnocení restaurace Kyjovského pivovaru jsem trochu rozpačitý. Na jedné straně se tu člověk cítí příjemně a pohodově, je vidět, že kuchyně se pokouší o ty nejvyšší mety, na straně druhé jsou tu problémy, které celkový dojem sráží minimálně o level dolů. Takže za mě tentokrát půl napůl.

Datum návštěvy: 15.11.2015

Menu
Předkrm: Restovaná husí játra s jablky a červenou cibulkou, pečivo
Hl.chod: Špalíky z vepřové panenky ve slanině s povidlovou omáčkou, opékané brambory
Zákusek: Smažená jablka v pivním těstíčku se zmrzlinou a šlehačkou
Nápoje: Nealkoholické pivo Bernard
Nápoje: Káva cappuccino Café Reserva





Žádné komentáře:

Okomentovat